Dall’Igna: To je bila ena najboljših dirk, kar sem jih videl

Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2024 .

Generalni direktor Ducati Corse, Gigi Dall’Igna je nedeljsko dirko za VN Španije, kjer sta se aktualni svetovni prvak MotoGP, Pecco Bagnaia in Marc Marquez za zmago borila vse do cilja, označil za eno najboljših dirk, kar jih je videl v življenju.

“Ne vem, če bom prišel v Le Mans, saj si moram najprej opomoči,” je povedal v šali. “Gledati dirko po TV-ju je bilo neverjetno. Bila je ena najboljših dirk, oziroma najboljša, kar sem jih videl v življenju in videl sem jih kar nekaj.”

Skoraj vsi Ducatijevi dirkači so se v Jerezu vozili v ospredju, Dall’Igna pa ni presenečen nad tem, da so tudi lanskoletni GP23 konkurenčni. “Pravzaprav ne, saj vem, da so po zmogljivostih precej podobni. GP24 je boljši, vendar tudi GP23 deluje zelo dobro, še posebej tukaj v Jerezu.”

Ducatijevi dirkači so se že lani pritoževali nad vibracijami, teh pa po besedah Dall’Igne v Jerezu ni bilo: “Tokrat teh težav nismo imeli in tako smo lahko pokazali svojo pravo moč.”

Odpravi vibracij pa se bodo pri Ducatiju posvetili tekom ponedeljkovega testnega dne. “Čeprav jih v Jerezu nismo imeli, imamo nekaj zamisli, katere bomo preizkusili, skupaj z novimi deli,” je razkril in dodal, da dirkači na lanskoletnih GP23 novih delov ne bodo dobili, bodo pa prav tako poskušali rešiti težave z vibracijami. “Ne bodo dobili novih delov, a ker so imeli težave z vibracijami, bi rad, da na tem delam tudi z njimi.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj