Dall’Igna: Marquez se je odločil zapustiti Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 1. oktobra 2023 .

Gigi Dall’Igna naj bi po dirki na Japonskem novinarjem zaupal, da si Marc Marquez močno želi prestopa k Ducatiju ter, da naj bi bil že odločen zapustiti Hondo.

Besede za katere se zdi, da se bodo tudi dejansko uresničile. Španec je namreč v intervjuju po današnjem tretjem mestu, kjer je zaostal le za glavnima pretendentoma za letošnji naslov Martinom in Bagnajo priznal, da ta rezultat ne bo vplival na odločitev o njegovi prihodnosti pri Hondi. Če bi si Španec resnično želel ostati v japonskem moštvu je imel idealno priložnosti, da to javnosti deli prav na Hondini domači stezi.

Kot pa se zdi je pripravljen prekiniti zelo donosno pogodbo ter namesto na tovarniškem motociklu sedeti na leto stari specifikaciji Ducatijevega motocikla v moštvu Gresini poleg svojega mlajšega brata Alexa.

Dall’Igna je po dirki za Sky Italia novinarju Antoniu Boselliju zaupal:

“Marc je eden najboljši dirkačev v zgodovini tega športa. Dejstvo, da si želi našega motocikla je le pohvala za naše odlično delo. Še posebej, če je želja tako velika, da je pripravljen sesti tudi na leto staro specifikacijo motocikla.”

“To sem slišal jaz. Ni pa to uradna naznanitev prestopa Marqueza h Gresiniju. Da bi se to zgodilo je potrebno storiti še marsikaj. Zelo zahtevno bo tudi prekiniti njegovo trenutno pogodbo s Hondo. Lahko pa bi rekel, da se je Marc že odločil glede svoje prihodnosti.”

Vprašanje pa je kako bi prihod Marca Marqueza vplival na ostale Ducatijeve dirkače.

“Seveda obstaja skrb, da bi lahko njegov prihod pokvaril harmonijo med našimi trenutnimi dirkači. Toda vse to je del igre in na vodstvu je, da to situacijo ustrezno nadzirajo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj