Daimler hoče Vettla, Hamilton želi Bottasa

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2020 .

Nemški Daimler, sicer lastnik Mercedesa, si za sezono 2021 močno želi podpisati pogodbo s Sebastianom Vettlom, toda Toto Wolff in Lewis Hamilton vztrajata pri Valtteriju Bottasu.

Vettel je nedavno napovedal slovo od moštva Ferrari, potem ko so pogajanja okrog nove pogodbe z moštvom iz Maranella padla v vodo. Štirikratni svetovni prvak bo letos torej odpeljal zadnjo sezono v rdečem dirkalniku, kje bo dirkal prihodnjo sezono pa še ni znano. Medtem ko ima Nemec na razpolago mesto pri Renaultu, katerega je zapustil Daniel Ricciardo, pri Mercedesu še nimajo potrjene dirkaške zasedbe za sezono 2021. Tako Hamiltonu, kot njegovemu trenutnemu moštvenemu kolegu Bottasu pogodbi potečeta ob koncu letošnje sezone, in kot kaže ima Vettel vsaj nekaj možnosti, da se prihodnje leto znajde v Srebrni puščici.

Novinar Giuliano Duchessa je na svojem twitterju zapisal, da si “upravni odbor Daimlerja želi podpisati pogodbo z Vettlom”, a šef moštva, Toto Wolff, je govorice nekoliko pomiril, saj je dejal, da si Hamilton želi še naprej dirkati z Bottasom. Wolff je po Vettlovi napovedi konca sodelovanja s Ferrarijem sicer dejal, da si pri Mercedesu ne morejo privoščiti, da bi zamudili priložnost, saj bi bil štirikratni svetovni prvak Vettel zelo zanimiv s stališča marketinga.

Mercedes naj bi bil po mnenju strokovnjakov tudi edina možnost, da Vettel ostane v formuli ena, medtem ko so pri Red Bullu že zavrnili možnost Nemčeve vrnitve v Milton Keynes.