Cyril Abiteboul zapustil Renault

Avtor prispevka: , objavljeno 11. januarja 2021 .

Abiteboul je bil skoraj dve desetletji povezan z Renaultom, vmes je kratek čas služboval pri Caterhamu, leta 2016 pa se je vrnil v Formulo 1 s francoskim proizvajalcem, ki je lani septembra objavil, da bo letos v kraljevem razredu motošporta nastopil pod imenom Alpine F1.

Pričakovalo se je, da naj bi Abiteboul ostal povezan z novo blagovno znamko, morda v položaju, ki ni povezan s Formulo 1, vendar je danes skupini Renault napovedal svoj odhod s takojšnjim učinkom. Laurent Rossi, ki se je Renaultu pridružil leta 2018 kot direktor za strategijo in poslovni razvoj, je bil imenovan za generalnega direktorja znamke Alpine in bo neposredno poročal predsedniku skupine Renault Luci de Meo. Pričakovati je, da bo sedanji izvršni direktor Marcin Budkowski prevzel vlogo Abiteboula kot šefa ekipe v Formuli 1, medtem ko naj bi nekdanji šef Suzukija Davide Brivio zasedel višji položaj.

Rad bi se zahvalil skupini Renault za dolgoletno zaupanje, zlasti pri ponovnem zagonu in rekonstrukciji ekipe od leta 2016 naprej,” je dejal Abiteboul. “Trdni temelji ekipe in entitet v Franciji in Angliji, zgrajeni v teh letih, strateški razvoj športa v smeri gospodarsko bolj trajnostnega modela v zadnjem času in projekt Alpine, ki zagotavlja prenovljen smisel in dinamičnost, vse to kaže na dobro pot. Zahvaljujem se tudi Luci de Meo, ker me je vključil v gradnjo poslovne enote Alpine, novi strukturi pa želim veliko uspeha.” Skupina Renault naj bi v četrtek predstavila svoj novi strateški načrt z naslovom “Renaulution“.

Zakaj in kam se odpravlja Cyril Abiteboul, tačas ni znano.

       Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish