Crutchlowu deževna dirka v Brnu

Avtor prispevka: , objavljeno 21. avgusta 2016 .

Cal Crutchlow je s pametno izbiro gum in odlično vožnjo prišel do senzacionalne zmage v deževnem Brnu. To je njegova prva zmaga v najvišjem razredu motociklizma. Odlično predstavo je v drugi polovici uprizoril Valentino Rossi, ki je v prvih krogih s tršo zadnjo gumo padel povsem v začelje, nato pa se mojstrsko prebil do novih stopničk. Tretji je bil Marc Marquez, ki je dirko odpeljal brez tveganj.

Povsem je znova odpovedal Jorge Lorenzo, ki je po obetavnem začetku dirke tako kot Rossi padel v začelje, nato pa kar dvakrat poskušal rešiti izgubljeno z menjavo motocikla. Španec je v cilj pripeljal na zadnjem mestu.

Zaradi dežja pred dirko so vsi dirkači začeli dirko na dežnih gumah, izkazalo pa se je, da je bilo pomembno v svojo izbiro zmesi gum vrstiti čimveč trdih pnevmatik. Crutchlow je dirko začel z desetega mesta, na LCR Hondi pa je imel trdo dežno gumo na prednjem in zadnjem koncu, s čimer je lahko vozil hitro tudi v zadnjih krogih dirke, ko se je steza ponekod že močno posušila.

Da je bila izbira prava, se je izkazalo v drugi polovici dirke, Britanec pa je v cilj pripeljal pred Rossijem, ki je vozil z mehko prednjo in trdo zadnjo gumo. Dirkač Yamahe je za zmagovalcem zaostal kar debelih sedem sekund.