Crutchlow zadovoljen tudi, če po letošnji sezoni konča kariero

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2020 .

Calu Crutchlowu se po letošnji sezoni izteka pogodba z LCR Hondo, kjer ga v naslednji sezoni nadomešča Alex Marquez, ki pa se poslavlja začasno od tovarniške ekipe v katero prihaja Pol Espargaro. Mnogi so mnenja, da Honda po dobrih rezultatih Marqueza dela napako z to potezo. Drugi sedež pri pol tovarniški ekipi Honde je pripadel Takaaki Nakagamiju, ki je prejšnji teden podpisal pogodbo za dve sezoni.

Britančeva prihodnost je še negotova glede nastopanja v MotoGP, vendar ima na voljo še nekaj opcij. Pri Apriliji čakajo, kaj bo z prihodnostjo Andreae Iannoneja, ki še vedno čaka pritožbo glede uporabe dopinga v preteklosti. Če pritožba nebo uspela imajo pri Apriliji dve možnosti, da njegov sedež nadomesti zdajšnji testni dirkač Bradley Smith ali pa Crutchlow, ki se mu izteka pogodba pri Hondi.

Cruthclow se je pridružil MotoGP v sezoni 2011 k ekipi Yamaha Tech3 iz razreda Superbike. V sezoni 2014 je podpisal eno letno pogodbo z Ducatijem in nato bil član ekipe Honda. V svoji karieri MotoGP je dosegel skupno 3 zmage in 19 stopničk, ter se lahko pohvali, da je član najelitnejšega razreda že deseto sezono. Cal je postal najuspešnejši Britanski dirkač po Barreyju Sheenu.

Britanec ima še vedno željo po dirkanju tudi v sezoni 2021, vendar pa če se to nebo zgodilo bo prav tako zadovoljen, saj je mnogo dosegel. “Moram pogledati celotno situacijo. Mislim, da sem veliko naredil v MotoGP. Vedno, ko sem se usedel na motor sem dal od sebe 100%. Nisem osvojil naslova svetovnega prvaka, vendar vem da sem dal vse od sebe. Še vedno si želim dirkati, ker sem še vedno konkurenčen in če bo možnost bom to z veseljem sprejel,” pravi Cal.

Aprillia ima dober projekt na čelu z Massimom Rivolo, imajo pa tudi odličnega dirkača Aleixa Espargaroja na katerem gradijo ekipo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj