Crutchlow: V življenju pride trenutek, ko moraš biti nagrajen za delo, ki ga opravljaš

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2018 .

Cal Crutchlow, ki je v Jerezu osvojil najboljši štartni položaj je dejal, da pričakuje, da zaradi trenutne dobre forme in njegove testne vloge pri ekipi dobil “nagrado” s strani Honde. Britanec zelo dobro začel letošnjo sezono potem, ko je že na drugi dirki sezone v Argentini prišel do zmage, v Jerezu pa prepričljivo osvojil najboljši štartni položaj. Crutchlow, ki sicer nastopa za Hondino satelitsko moštvo LRC in opravlja tudi testne dolžnosti za tovarniško ekipo ima tovarniško pogodbo s Hondo sklenjeno do konca sezone 2019. In čeprav sam večkrat poudarja, da je zadovoljen podporo, ki jo prejema s strani tovarniške ekipe, kljub temu upa, da se bo le ta še izboljašala.
Na govorice, da z enim očesom spremlja dogajanje pri Ducatiju in Suzukiju, kjer bi se lahko odprlo prosto mesto, je dejal:

“Ne mislim o tem. Nič nisem rekel o tem, da bom zamenjal moštvo. Pogodbo imam še za dve sezoni in trenutno sem zelo zadovoljen na Hondi. Toda v življenju pride trenutek, ko moraš biti nagrajen za delo, ki ga opravljaš.”
“Zelo, zelo veliko truda vlagam za Hondo, tedne in tedne, posebno pozimi. Ne vem, mogoče pa bo kmalu prišel trenutek, ko bom za svoje delo nagrajen.”

Na vprašanje ali njegova želja “biti nagrajen” pomeni, da ni zadovoljen s trenutno podporo s strani Honde je dejal:
“Podpora s strani Honde je bila vedno zelo dobra. Od trenutka, ko sem stopil v garažo konec sezone 2014 so me zelo dobro podprli. Tudi Luicio (Cecchinello, vodja ekipe LRC) me stalno podpira.”
“Rekel bi, da je situacija pri Hondinih satelitskih ekipah zelo dobra, saj dobijo dobro podporo in dobre dele motocikla. Toda saj niste neumni. Če je nekdo, ki vztrajno stopa korake naprej, je konstantno hiter iz tedna v teden, naredi dobro delo, zmaguje dirke, potem je potrebno to videti.In če ne dobiš nič manj in nič več podpore, potem veš, da se stvari vedno spreminjajo.”

Tovarniška ekipa Honde je že podpisala pogodba z Marcom Marquezom za naslednji dve sezoni, toda še vedno razmišlja ali obdržati ali ne trenutnega drugega tovarniškega dirkača Danija Pedroso.
Crutchlow ni želel komentirati ali pričakuje, da bo on prvi v vrsti v primeru, da se pri Hondi odpovejo Pedrosi.
“Z njimi se o tem še nisem pogovarjal in se o tem tudi ne bom.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish