Crutchlow: V mešanih pogojih sem najboljši na svetu

Avtor prispevka: , objavljeno 23. avgusta 2016 .

Cal Crutchlow na krilih svoje prve zmage v razredu MotoGP, ki jo je dosegel v mešanih pogojih v Brnu, pravi, da je v takšnih pogojih najboljši.

Britanec je v prvih krogih dirke padel na 15. mesto, nato pa se je s tvegano taktiko izbire trših dežnih gum prebil do neverjetne zmage. Zelo dobro formo je pokazal tudi na Sachsenringu, kjer je dirko v podobnih končal na drugem mestu, zato se poraja vprašanje, če so mu ti pogoji pisani na kožo. “Da,” je odgovoril. “To smo videli že na Sachsenringu, kjer sem bil hitrejši od vseh, ko se je steza začela sušiti. Mislim da sem eden izmed najboljših tudi v dežju. Toda ponavadi izbiram drugačne gume od drugih in nato dirko izpeljem drugače. Dirka v Silverstonu lani je bila deževna, izbral sem mehko prednjo in zadnjo gumo in imel sem občutek, da bom hitro pridobival mesta, a mi je dirko pokvaril moštveni kolega Miller. Mislim, da sem verjetno najboljši v dežju. Če bi še kdo izbral trdo prednjo gumo, bi morda imel nekaj konkurence za zmago.”

Crutchlow pa je priznal, da bi veliko težje prišel do zmage, če bi na dirki nastopil tudi poškodovani Miller, sicer zmagovalec dirke v Assnu.

“Precej težje bi bilo, če bi dirkal tudi Miller. Deset minut pred dirko je dejal, da bi izbral trdo prednjo in zadnjo gumo, zato vem, da bi se borila med sabo,” je razkril, in priznal, da bi v suhih pogojih le stežka dirko končal višje od sedmega mesta. “V suhih pogojih bi bil na koncu sedmi,” je priznal. “Biti moram realen. Mislil sem, da bom na koncu sedmi, morda šesti, če bo kdo napravil napako. Toda ko se ponudi priložnost jo moraš zgrabiti. Verjeti moraš vase. Verjel sem, da sem izbral prave gume in da sem najboljši v tistem dnevu. Brez tega ne bi nikoli zmagal,” je še povedal Crutchlow.