Crutchlow tekmece označil za mevže

Avtor prispevka: , objavljeno 21. avgusta 2016 .

Dirkač moštva LCR Honda, Cal Crutchlow, ki je v češkem Brnu postal prvi Britanec, ki je zmagal v najvišjem razredu svetovnega prvenstva v motociklizmu, je dejal, da so njegovi tekmeci mevže, ker niso tvegali z izbiro gum.

Dirkač LCR Honde je v cilj pripeljal 7 sekund pred Valentinom Rossijem, potem ko se je tvegana izbira trših dežnih gum obnesla najbolje. Poleg Crutchlowa je enako kombinacijo izbral le še Loris Baz z Avintiinim Ducatijem, ki je prav tako dosegel odlično četrto mesto. Tudi Rossiju je močno pomagala izbira trše zadnje gume, medtem ko je Marc Marquez na tretjem mestu vozil z obema mehkima gumama.

“Tvegal sem, medtem ko si nihče drug ni upal, oziroma vsaj ne vem, če je še kdo drug tvegal,” je dejal Crutchlow. “Kar se mene tiče, so vsi mevže, saj ne vem, zakaj bi izbral eno trdo in eno mehko. Res sem vesel za svoje moštvo, saj smo trdo delali za ta uspeh. Danes smo dali vse od sebe. Včeraj sem uničil motor in mehaniki so delali do polnoči. S to zmago sem se jim zares oddolžil.”

Mladopečeni očka pa je dejal, da čeprav je občutek zmage lep, je bil občutek ob rojstvu njegove hčerke še boljši. “Pričakoval sem, da se bom počutil malce drugače, toda rosjtvo moje hčerkice je še vedno najboljši občutek na svetu. Ne razumite me narobe, zmagati na dirki je fantastično, toda najboljše darilo sem dobil pred nekaj tedni.”

Zadnji Britanec, ki je zmagal v najvišjem razredu motociklizma je bil Barry Sheene leta 1981 na Švedskem.