Crutchlow svari: Nihče ne bo pripeljal do cilja

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Dirkači MotoGP so pozvali k zgodnejšemu začetku dirke za VN Katarja, saj se je na testiranjih ob koncu zadnjega dne na tleh znašlo kar nekaj voznikov. Temu so botrovale nizke temperature in s tem hladna steza, toda njihov predlog so zavrnili, glavni razlog za to pa naj bi bili vnaprej določeni programi televizij, ki prenašajo dirke.

Lani se je dirka v Katarju začela uro prej kot letos, ko bo štart ob 18h po našem času, oziroma ob osmi uri po lokalnem, dirkači pa so se odgovorili, da bodo svoje razloge za zgodnejši začetek dirke še enkrat predstavili na petkovem varnostnem sestanku. Cal Crutchlow je pred varnostno komisijo dejal, da so bili pogoji na drugem prostem treningu, ki se je začel ob enakem času, kot se bo začela dirka v nedeljo, popolni, toda izpostavil je, da bi se že zaradi majhnega naliva med dirkaškim koncem tedna lahko dvignil nivo vlage, medtem ko bi se steza ohlajala.

“Steza je prejšnji teden na testiranju Moto2 ob osmih zvečer imela 17 do 18 stopinj,” je pojasnil Crutchlow. “Med našimi testiranji smo imeli dvanajst padcev po pol osmi uri, zato si lahko predstavljate, kakšno je naše mnenje. Rad imam to dirko, rad imam Katar. Dirka je dobra, toda če bo na stezi rosa, kot se to zgodi včasih, potem nihče ne bo pripeljal do cilja dirke. Ni važno, kako hitro ali počasi bi vozili, v cilju ne bi bilo nikogar, če bi bili pogoji res, res slabi, kot smo jih že videli.”

Čas dirke tako ostaja nespremenjen, pri Dorni pa so zagotovili, da bodo preučili možnost, da se dirka prihodnjo sezono začne uro prej, torej ob 17h po našem in 19h po lokalnem času.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish