Crutchlow se z Yamaho ni pogovarjal o zamenjavi Vinalesa

Avtor prispevka: , objavljeno 14. avgusta 2021 .

Testni dirkač Yamahe, Cal Crutchlow je zanikal govorice, da bo na preostalih dirkah letošnje sezone MotoGP nadomeščal Španca Mavericka Vinalesa, katerega je Yamaha pred dirko za VN Avstrije suspendirala zaradi nerazložljivega nepravilnega ravnanja z motociklom na dirki za veliko nagrado Štajerske, pred tednom dni, kjer naj bi poizkušal poškodovati pogonski agregat.

Britanec Crutchlow v Avstriji nadomešča dirkača ekipe Petronas SRT, Franca Morbidellija, številni pa menijo, da bo od dirke v Veliki Britaniji naprej dirkal v tovarniški ekipi namesto Vinalesa, vsaj dokler se ne vrne Morbidelli.

“Ne drži,” je odgovoril Crutchlow. “O tem se z Yamaho še nismo pogovarjali. Ne verjemite vsega, kar preberete v novicah, drži pa, da sem dirkač Yamahe in zagotovo se bomo kmalu o nekaterih stvareh pogovorili z Linom Jarvisom in Masimom Meregallijem.”

Crutchlow je dejal, da mu nastop na dirkah v Avstriji koristi, ter da bi mu morda prav prišli še dodatni kilometri, čeprav ne želi postati redni dirkač. “Če bi želel dirkati, bi nadaljeval z dirkanjem.” Britanec pa je še dodal, da se bo o morebitni zamenjavi za Vinalesa najprej pogovoril s svojo družino.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish