Crutchlow se po hudi poškodbi vrača na motor

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2019 .

Cal Crutchlow se bo po hudi nesreči na treningu za VN Avstralije, zaradi katere je potreboval več operacij desnega gležnja, na zimskih testiranjih v Sepangu prvič vrnil na motor. Dirkač LCR Honde je za uradno stran MotoGP.com lani povedal, da so bile poškodbe tako hude, da še mesec dni po padcu ni mogel hoditi.

“Kot veste so bile poškodbe gležnja zelo, zelo hude,” je povedal. “Operiral me je fantastičen kirurg, ki me je zelo dobro sestavil nazaj. Zatem sem mislil, da se bom lahko takoj vrnil na motor, češ, kost je zlomljena, sestavi jo s ploščico in grem nazaj dirkati. Toda tokrat je bilo drugače, so mi povedali. Še vedno ne morem hoditi. Vozil sem kolo, hodil pa še nisem, saj bi hoja zaradi udarcev pri korakih poškodovala umetno kost, ki so mi jo vgradili. Paziti moram, čeprav upam, da se čimprej vrnem na motor,” je povedal takrat.

Crutchlow pa ni edini Hondin dirkač, ki bo priprave na sezono začel poškodovan, saj sta tudi oba preostala tovarniška dirkača Honde, Jorge Lorenzo in Marc Marquez v zadnjih tednih prestala operaciji. Lorenzo je prejšnji mesec padel in si zlomil levo zapestje pri treningu, Marquez pa okreva po decembrski operaciji rame. Slednji je že opravil kratek test in ugotovil, da mu operirana rama še vedno povzroča nekaj težav.