Crutchlow se je za las rešil tragedije pri 330km/h

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2017 .

Cal Crutclow je po prvem prostem treningu v Katarju dejal, da ga je okvara pogonskega agregata v njegovem prvem hitrem krogu tako prestrašila, da se je ves trening vozil izredno previdno. Dirkaču LCR Honde je pri vstopu v prvi ovinek razneslo Hondino pogonsko enoto, pri tem pa je pod zadnje kolo steklo nekaj motornega olja. “Skoraj bi padel pri 330km/h,” je bil po koncu še vedno razburjen. “Ves trening sem se vozil počasi, saj sem bil ves čas prestrašen. Ko se ti zgodi nekaj takšnega, je potreben čas, da to pozabiš. Če bi padel, bi vedel zakaj sem padel in bi z rezervnim motociklom lahko vozil hitreje, tako pa še ne poznamo vzroka okvare. Ker to ni nekaj, kar bi bilo v mojih rokah, sem ves čas vozil popolnoma prestrašen. Vozil sem slabo, toda krog na koncu koncev ni bil tako slab, saj sem sedel na motociklu z nastavitvami, ki jih še nisem preizkusil. V načrtu sem imel le par krogov, na koncu pa sem vozil ves čas.”

Crutchlow je trening končal s sedmim časom, 1.3 sekunde za najhitrejšim dirkačem dneva, Maverickom Vinalesom. Honda je tako med prvo deseterico imela tri dirkače, potem ko je japonski proizvajalec za letošnjo sezono pripravil povsem nov pogonski agregat z drugačnim zaporedjem vžiga. Spremembe so bile potrebne zaradi vse bolj perečih težav s pospeševanjem, ki so Hondine dirkače pestile v minuli sezoni, Crutchlow pa meni, da so prvi znaki vzpodbudni.

“Mislim, da se vsi še nekoliko privajamo na novo pogonsko enoto, saj se motocikel z njo obnaša povsem drugače. Na nekaterih področjih je zdaj bolje, kot lani, na drugih pa je slabše. Toda to različico smo zdaj preizkusili šele prvič in kot kaže ni slaba, saj so bili doseženi časi kar konkurenčni. Mislim, da bodo fantje pri Hondi kmalu ugotovili, kako uskladiti pogonsko enoto in nadzorno elektroniko, le še nekaj časa potrebujejo,” je še dodal Britanec.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish