Crutchlow se je bal, da bo padel kot Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2016 .

Zmagovalec dirke za VN Avstralije, Cal Crutchlow je dejal, da se je bal padca iz vodstva dirke, katerega je prevzel s padcem Marca Marqueza.

Svetovni prvak letošnje sezone je vodil, nato pa v desetem krogu padel po zdrsu prednje gume. Crutchlow je izbral enako prednjo gumo, kot Marquez, a se je uspel izogniti napaki v četrtem ovinku, tako da je lahko zabeležil še drugo letošnjo zmago. “Bal sem se, da bi padel, zato sem na tistem mestu bil zelo pazljiv pri zaviranju. Vedel sem, da je tam lahko zelo nevarno. Na tistem mestu sem padel dve leti nazaj in bal sem se, da bom naredil isto napako. Obenem pa sem vedel, da moram voziti hitro, sicer bi se mi ohladila prednja guma. Ko je Marquez padel, sem se odločil, da jaz ne bom popustil, saj bi se guma ohladila in bi bilo več možnosti, da padem. V zadnjih 10 ali 12 krogih nisem vozil na polno, pazil sem le, da je guma ostala ogreta. Ko se je sonce skrilo za oblake sem vozil malce hitreje, da se guma ni ohladila. ”

Crutchlow je dodal, da je po zmagi v mešanih pogojih v Brnu želel zmagati še na dirki, na kateri ne bo deževalo, obenem pa meni, da bi danes lahko zmagal, tudi če Marquez ne bi padel. “Mislim, da bi danes lahko premagal Marca. Na startu sem izgubil nekaj časa in mu dovolil, da je pobegnil, a je naredil nekaj napak, preden je padel.

Moj cilj je bil, da letos zmagam na dveh dirkah in potem ko sem zmagal na eni dežni, sem ciljal na zmago še na suhi stezi. Tu v Phillip Islandu mi vedno gre dobro. Nekaj stez smo izbrali za bolj agresiven pristop in ta je bila ena izmed njih,” je še dodal dirkal moštva LCR Honda.

Foto: Honda