Crutchlow še dve leti pri LCR Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2017 .

Cal Crutchlow je s Hondo podpisal pogodbo do konca sezone 2019 in je tako prvi izmed dirkačev MotoGP, ki ima urejeno delovno razmerje za sezono 2019. Britanec bo tako še vsaj dve sezoni dirkal za moštvo LCR Honda, s katerim je lani zmagal na dveh dirkah, še naprej pa bo po najboljših močeh pomagal pri razvoju Hondinih tovarniških motociklov. “Cenimo njihovo delo, zato smo se odločili, da potrdimo nadaljevanje našega sodelovanja in ga nadgradimo tako, da Calu ponudimo pogodbo neposredno s Hondo,” je dejal Tetsuhiro Kuvata, generalni direktor dirkaškega oddelka Honde.

Crutchlow je ob priložnosti dejal, da je prepričan, da bodo skupaj dosegli še več dobrih rezultatov. Čeprav je v Barceloni dejal, da ima ponudbe tudi iz tovarniških moštev pa je zdaj pojasnil, da ni razlogov, zakaj ne bi nadaljeval z moštvom LCR in Hondo. “Cal je nedvomno eden izmed najbolj konkurenčnih in nadarjenih dirkačev v razredu MotoGP, zahvaljujoč podpori HRC (Honda Racing Corporation) pa nam je v čast, da bomo z njim sodelovali še dve sezoni,” je povedal šef moštva LCR, Lucio Cecchinello. “Cal nam je privozil prvo zmago v razredu MotoGP in še več drugih pomembnih rezultatov. Rad bi se zahvalil vsem, ki so sodelovali oziroma podpirali ta projekt, predvsem pa HRC,” je še dodal Cacchinello.

Moštvo LCR Honda naj bi v prihodnji sezoni nastopalo z dvema dirkačema. Ob Crutchlowa naj bi iz razreda Moto2 napredoval Takaaki Nakagami.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish