Crutchlow: Prvi krogi so bili “grozni”

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2019 .

Cal Crutchlow, ki se je danes vrnil na motocikel prvič po zlomu gležja ob padcu v Avstraliji je dan zaključil s štirinajstim najhitrejšim časom. Britanec je bil na koncu dneva zadovoljen s svojo predstavo, kljub temu, da se je na začetku, kot je sam dejal počutil zelo grozno na motociklu.

“Na koncu lahko rečem, da je bilo bolje kot sem sprva pričakoval. Zaradi poškodovanega gležnja sem imel obute dirkaške škornje, ki so mi bile kar za nekaj velikosti preveliki. S podjetjem Alpinestars sem se namreč iz previdnosti dogovoril za izdelavo takšnega.”

“Nekoliko težav sem imel le ob zaviranju z zadnjo zavorno ročico. Ko sem dvignil nogo, ta ni dvignila prevelikega škornja. Občutek v prvih krogih je bil tako resnično grozen. V prvem krogu sem imel občutek, da vozim čas 2.01m, v resnici pa sem peljal 2.08m. Trenutno se tako počasi ponovno navajam na vožnjo motocikla. Vesel sem, da sem lahko ponovno sedel na motocikel. V letošnji sezoni bom lahko konkurenčen.”

Dirkač LCR Honde, ki je za najhitrejšim časom Marca Marqueza zaostal nekaj več kot sekundo je poudaril, da bi lahko postavil hitrejši čas, če bi bilo to potrebno.

“Nisem se osredotočal na postavitev hitrega časa. Lahko bi postavil precej hitrejši čas, če bi bilo to potrebno. Občutek je dober, ko se zavedaš, da lahko pelješ hitreje. Zgodi se namreč, da včasih zaostaneš pol sekunde misleč, da hitreje ne moreš.”