Crutchlow poziva k strožjim dopinškim testom

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2018 .

Cal Crutchlow je znova pozval k strožjim testom dopinga v prvenstvu MotoGP. Britanec je prepričan, da si dirkači lahko pomagajo z rehidracijo in izgubo teže. “Če mislite, da v MotoGP, največjem motociklističnem športu na svetu ni ljudi, ki iščejo bližnjice, potem ste neumni,” je bil neposreden. “Trenutna testiranja so grozna. Mislim, da prvenstvo v tem delu ni vodeno na pravi način, toda to govorim že zadnja štiri leta. Nekateri izrabljajo dovoljene “bližnjice”. Toda sistem testiranja je slab, saj naključno izberejo tri dirkače, ki prestanejo več testov, kot ostali. sam sem bil testiran enkrat v vsej sezoni, potem naslednjo pa niti enkrat. Od zadnjega testa je minilo že dve sezoni, po drugi plati pa so Jacka Millerja testirali dvakrat v treh letih.

Mislim, da bi morali testirati vse, toda dirkači so preleni, da bi vsak dan v sistem sporočali, kje se nahajajo, da bi bili na voljo za naključno testiranje. In če se ne potrudijo opraviti s testi, kako naj vemo, da to ni zato, ker uporabljajo nekaj nedovoljenega?

Ne gre za kakšne močnejše stvari, toda poznam dirkača, ki zvečer zunaj kadi in popiva, pa je vseeno konkurenčen, saj je naraven talent. Toda govorimo tudi o iglah in rehidraciji. Igle so prepovedane, a vem, da jih nekateri uporabljajo,” je še dodal Crutchlow.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish