Crutchlow obžaluje zapravljeno priložnost

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2019 .

Cal Crutchlow je bil zelo razočaran po dirki v Austinu, ki jo je predčasno zaključil s padcem. Kot je priznal je bila to še ena zapravljena priložnost.

Britanec, ki je na kvalfikacijah zasedel tretje mesto je to v uvodnem delu dirke tudi zadržal ter bil tik za Valentinom Rossijem. Vse je izgledalo zelo obetavno do enajstega zavoja šestega kroga, ko je padel. To pomeni, da je na zadnjih dveh preizkušnjah osvojil le tri točke potem, ko je bil v Argentini kaznovan zaradi prehitrega štarta. Še bolj ga verjetno boli dejstvo, da bi se zaradi padca Marqueza lahko boril tudi za zmago, če bi sam ostal na dveh kolesih.

“To je velika zapravljena priložnost in teh se moramo sedaj izogibati. Trinajsto mesto na prejšnji dirki in padec danes ne nista najboljša izida za moje prvenstvo. Imel sem sicer načrt ostati za Valentinom še dva kroga in nato napasti. Verjetno se mu ne bi odpeljal naprej toda lahko bi ga zadržal za seboj. Potreboval sem svež zrak predvsem zaradi zaviranja.”

“Seveda sem zelo jezen nase, nihče ni bolj name. Domov grem brez točk po zelo prepričljivem vikendu, kjer sem bil ves čas v ospredju. Gledano iz pozitvne strani lahko rečem, da sem bil konkurenčen prav na vsaki letošnji dirki in v Jerez tako prihajamo dobro razpoloženi.”

Ob tem je zanikal možnost, da je pred padcem v zavoj prišel z večjo hitrostjo kot v prejšnjih krogih. Od Honde si želi napredka pri stabilnosti na zaviranju.

“Nisem prišel prehitro v zavoj, povsem enako kot v prejšnjih primerih. Brez pomoči vetra je zaviranje motocikla enostavno ni dovolj dobro. To je potrebno popraviti. To se pogosto pojavi, ko nekomu slediš in prideš v njegovo zavetrje, takrat je potrebno zavorno ročico stisniiti nekoliko močneje. Trenutno je naš motocikel zaradi takšnega ali drugačnega razloga na zaviranjih zelo nestabilen. To je potrebno izboljšati.”