Crutchlow ni zainteresiran za večje število wildcard nastopov: Največja težava Yamahe je pomanjkanje motociklov

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2023 .

Cal Crutchlow je podal svoj pogled na trenutno stanje pri Yamahi ter ugodnosti, ki je si po novem koncesijskem sistemu obetajo.

Pri Yamahi se naj ne bi poslužili treh dodatnih (skupno šestih) wildcard nastopov, ki jih prinaša D kategorija novih koncesijskih pravil. Kot je poudaril Britanec že imajo načrtovano, da bo v prihodnji sezoni kot wildcard dirkač nastopil samo trikrat.

“Sedaj je veliko novosti. Z novimi koncesijskimi pravili obstaja veliko možnosti in priložnosti. Toda mi smo se že dogovorili, da bom v prihodnji sezoni kot wildcard dirkač nastopil samo trikrat, tudi, če bodo pravila dovoljevala več.”

“Za dve dirki že vem na katerih bom nastopil, za tretjo še potekajo dogovori, saj si tega sploh ne želim.”

Ob koncu sezone 2022 je Yamaha ostala brez satelitskega moštva, kar je ena glavnih slabosti v primerjavi s konkurenti, ki imajo na voljo podatke vsaj štirih motociklov. Crutchlow je zato prepričan, da bodo tako veliko bolj kot wildcard nastopi za Yamaho ključna zimska testiranja.

“Glavna težava Yamahe je, da ima na stezi samo dva motocikla. Prav zato so ključna zimska testiranja, kjer moramo opraviti celotni testni plan, kar nam v pretekli sezoni ni uspelo.”

Nova koncesijska pravila bodo omogočila, da bosta Fabio Quartararo in Alex Rins lahko prisotna že na shakedown testu v Maleziji, kar pomeni še dodatne tri dni za testiranja.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj