Crutchlow ne bo pomagal Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2017 .

Cal Crutchlow je dejal, da je povsem prepričan, da Honda od njega ne bo zahtevala, da pomaga Marcu Marquezu v boju za naslov svetovnega prvaka. Marquez je prejšnji mesec z zmago v Aragoniji povečal prednost v točkovanju prvenstva na 16 točk, do konca sezone pa so še štiri dirke. Najbližji zasledovalcev je Andrea Dovizioso, toda tudi Maverick Vinales za Špancem na Hondi zaostaja le 28 točk, do konca sezone pa jih je na vojo še 100.

Crutchlow, ki je letos podpisal pogodbo s tovarniškim moštvom Honde, bo še naprej dirkal za poltovarniško moštvo LCR Honda in čeprav sam nima niti teoretičnih možnosti za naslov prvaka, Britanec dvomi, da bo Honda od njega zahtevala, da pomaga Marquezu.

“Naslov prvaka je tudi matematično izven mojega dosega,” je dejal. “Toda zagotovo se Marcu ne bom umaknil in ga spuščal naprej. Plačan sem, da dirkam in da premagam vse tekmece. Mislite, da se Marquez ali Dovizioso ne bi borila za višje mesto, tudi če se nebi borila za naslov?

Verjamem, da vodilni dirkači spoštujejo dejstvo, da se tudi mi borimo za čimboljše rezultate. Honda me ni prosila, da bi pomagal Marquezu in prepričan sem, da me ne bo. Ne poznam niti enega dirkača v tem prvenstvu, ki bi želel, da mu kdo kaj podari. Če bo kdo ostal brez naslova svetovnega prvaka za eno ali dve točki, ker sem kako dirko končal pred njim, zagotovo ne bo dejal, da bi se mu moral umakniti. V tem športu stvari ne potekajo tako,” je poudaril Crutchlow, ki po prvi zmagi v razredu MotoGP lani v Brnu, letos še lovi najvišjo stopničko.

Ena izmed priložnosti bi se lahko ponudila v Phillip Islandu, kjer je lani osvojil drugo zmago v karieri. “Seveda bom dal vse od sebe v Phillip Islandu. Ko smo ob začetku sezone tam testirali, sem bil hiter. Jaz, Marc in Maverick smo bili zares hitri, hitrejši, kot lani. Bomo videli, toda zagotovo bi rad dirko v Avstraliji končal na stopničkah. Še raje bi zmagal, toda mislim, da bo to težje doseči, kot lani,” je še dodal.