Crutchlow navdušen nad Rossijevo predstavo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2013 .

Na prvi dirki letošnje sezone je dirkaški doktor Valentino Rossi ponovno dokazal, da še ni za v »penzijo«. Kljub slabšemu začetku dirke je v drugem delu začel konstantno postavljati rekordne čase ter začel prehitevati tekmece kot za stavo. Na koncu je zaostal le za aktualnim svetovnim prvakom in moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom.

Dirko za VN Katarja je Valentino Rossi začel s sedmega startnega mesta ter se tako prebil na peto mesto. V prvih krogih je storil dve manjši napaki, nato pa se je podal v lov za vodilnimi.  Medtem je prehitel tudi Britanca Cala Crutchlowa, ki je naredil manjšo napako in zapeljal s steze. Na koncu je sledil še razburljiv boj z talentiranim novincem Marcom Marquezom, v katerem je slednji izgubil.

“Valentino je bil neverjeten. Po dolgem času je spet dirkal tako, kot zna. Mene, Danija in Marca je ujel neverjetno hitro,“ je Crutchlow pohvalil Rossija in nadaljeval: “Nikakor nisem mogel prehiteti hond. Motocikel preprosto ni bil dovolj hiter, kar se je zelo poznalo na koncu dolge ravnine. Malce sem razočaran, vendar sem s petim mestom zadovoljen. Malo me skrbi prihajajoča dirka v Teksasu. Yamaha, Honda in satelitska ekipa Honde so se odločile za zasebna testiranja v Austinu, mi pa ne.“

 


 


 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish