Crutchlow: Marquez nebi tako zlahka zmagal na mojem motorju

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2018 .

Cal Crutchlow pravi, da njegov motocikel v Jerezu ni bil tako konkurenčen, kot tisti, ki sta ga vozila Dani Pedrosa in zmagovalec dirke, Marc Marquez. Britanec je dirko začel z najboljšega štartnega položaja potem pa padel v prvem ovinku. Tovarniška dirkača od začetka sezone uporabljata karbonsko nihajno ročico zadnjega kolesa, katere pa Crutchlow, ki sicer dirka na letošnjem Hondinem motociklu, nima na razpolago. Dirkač LCR Honde je dejal, da je v petek in soboto sicer bil enako hiter, kot Pedrosa in Marquez, toda v pogojih, ki so vladali na dirki, je moral tvegati precej več, da je lahko lovil Marqueza, ki je vodil do njegovega padca.

“Mislim, da Marc ne bi zmagal tako zlahka, če bi danes vozil moj motor,” je prepričan Crutchlow. “Še vedno bi imel veliko možnosti za zmago. Vozil sem na polno, da sem lahko zmanjševal zaostanek, to podpira tudi telemetrija. V petek tudi onadva vozita na polno, zato za njima na asfaltu ostajajo sledi gum. Te včasih puščata tudi v soboto, odvisno od tega, kateri motor vozita, na dirki pa sta le križarila. Marc je danes vsekakor križaril. Vse konec tedna sem bil hiter, toda ko je oprijema manj, sem počasnejši od njiju, saj nimamo enake opreme. Ne smem naravnost navesti, za kateri del gre,” je še dodal Crutchlow.

Marquez je zanikal, da ročica prinese tolikšno razliko, čeprav je z njo lažje najti oprijem. “Na tej stezi razlika ni velika, toda kaže, da lahko iz obrabljenih gum izvlečemo nekaj več oprijema,” je povedal že v soboto. “Danes zjutraj sem najboljše čase odpeljal z aluminijasto ročico, tako da karbonska res ne prinese velike prednosti.”

Crutchlow je v soboto namignil, da novega dela niti ne pričakuje, saj, čeprav ne sme kritizirati Honde in njihove podpore, že brez nje premaguje tovarniška dirkača.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish