Crutchlow: Marquez bi zmagoval tudi z mojim motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2016 .

Cal Crutchlow je dejal, da bi Marc Marquez zmagoval, tudi če bi sedel na poltovarniškem motociklu LCR Honde. Crutchlow je s Hondimim motociklom RC213V do zdaj imel kar nekaj težav, stopničke na Sachsenringu pa so seveda svetla točka sezone, katero otežuje težko ukrotljiv motocikel.

Hondo pa je precej bolje obvladal Marquez, vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva, ki je zmagal na treh dirkah, le enkrat pa ni končal med najboljšimi tremi. Čeprav Španec dirka za tovarniško moštvo, pa Crutchlow meni, da rezultati niso odvisni le od opreme.

“Za Marqueza in Pedroso praktično ni razlike v motorjih,” je povedal. “Če bi Marc vozil moj motor bi še vedno zmagoval, to je jasno. Veliko dirkačev meni, da bodo na tovarniškem motociklu tkoj hitrejši, toda v resnici temu ni tako.”

Britanec pa se zaveda, da RC213V še zdaleč ni popoln motor, zato z veseljem pomaga Hondi. “S Hondo tesno sodelujemo. Letel sem v Malezijo, kjer smo opravili testiranja. Preizkušali smo Michelinove gume in manjše spremembe na elektroniki. Zelo sem vesel, da upoštevajo moje povratne informacije, tako kot tudi Marcove in Danijeve. Skupaj se poskušamo izboljšati. Moje moštvo želi biti še boljše. Le vprašanje časa je, preden dobimo nekatere stvari, ki jih imata zdaj tovarniška dirkača,” je še razkril Crutchlow.

4
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo