Crutchlow: Honda z Marquezom ni storila napake

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2020 .

Cal Crutchlow meni, da Honda ni storila napake, ko so se še pred začetkom sezone odločili, da Alexa Marqueza prihodnjo sezono pošljejo v ekipo LCR.

Marquez se je tovarniški ekipi Honde letos priključil kot zamenjava za Jorgeja Lorenza, a bo ob koncu sezone svoje mesto moral prepustiti Polu Espargaroju.

Mlajši izmed bratov Marquez je na zadnjih dveh dirkah Hondi privozil dvoje zaporednih stopničk, zato so mnogi podvomili v odločitev japonskega proizvajalca. Toda Cal Crutchlow, ki bo ob Takaakiju Nakagamiju moral sprostiti prostor za Marqueza, meni, da so ravnali prav.

“Ne, mislim, da so pri Hondi ravnali po občutku,” je odločitev komentiral Britanec. “Ravnali so v skladu s tem, kar so vedeli, tudi o prvenstvu in mislim, da se niso zmotili. Alex je dokazal, da si zasluži mesto v prvenstvu MotoGP in da si zasluži mesto v moštvu, v katerem je. Pogodbo ima sklenjeno s Hondo in prihodnjo sezono bo še vedno na razpolago imel tovarniški motocikel. Moje moštvo (LCR Honda) je zelo dobro in mislim, da se bo Alex tu prav tako dobro znašel. Seveda je razlika v sredstvih, ki so moštvu na razpolago, toda Alexa to ne bo skrbelo. “

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish