Crutchlow: Fenati si zasluži doživljensko prepoved dirkanja

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2018 .

Cal Crutchlow je po dirki komentiral dejanje Romana Fenatija na dirki razreda Moto 2. Britanec je mnenja, da si Fenati zasluži doživljensko prepoved dirkanja. Fenati je na dirki razreda Moto 2 prijel zavorno ročico motocikla Stefana Manzija. To se je zgodilo malo po tem, ko je Manzi med prehitevanjem rahlo trčil vanj. Crutchlow je po dirki ostro komentiral njegovo dejanje.
“Mislim, da nikoli več ne bi smel nastopiti na motociklističnih dirkah. Ko je prišel nazaj do svoje garaže, ga bi morala njegova ekipa takoj odsloviti.”
“Tega enostavno ne moreš storiti drugemu dirkaču. Dirkači na dirkah že tako tvegamo svoja življenja. Mogoče je med njima prej prišlo do kontakta, toda to se dogaja ves čas. Da zgrabiš zavorno ročico svojega sotekmovalca na ravnini, za takšna dejanja ni opravičila.”

Komisarji so Fenatija kaznovali z dvema dirkama prepovedi nastopanja, Crutchlow pa je upal, da bo moštvo zadevo vzelo v svoje roke.
“Ne me razumeti narobe. Vsi dirkači imamo kdaj “vroče glave”. Toda on ima resne težave. Ne moreš na ravnini stisniti zavorne ročice svojega nasprotnika. Če bi jo držal le še trenutek dlje bi Manzi padel na ravnini. Slišal sem, da je dobil kazen dveh dirk, toda upam, da ga bo ekipa odslovila. Če ga obdržijo so res neumni.”

Nad dejanjem italijanskega dirkača so se zgražali tudi ostali dirkači najelitnejšega tekmovalnega razreda. Aleix Espargaro je dejal, da ne razume kako lahko nekdo stori takšno dejanje. Še nekoliko bolj kritičen je bil njegov brat Pol.
“Sram me je, da vidim takšno dejanje. Rad bi se opravičil navijačem v imenu ostalih dirkačev, da so morali videti kaj takšnega. Kazen nima smisla. Profesionalen dirkač si takšnih stvari ne sme privoščiti. Kdor stori to ni profesionalen dirkač.”

Sta bila pa nekoliko bolj prizanesljiva z besedami do Fenatija oba tovarniška dirkača Ducatija, ki sta dejala, da je tudi Manzi zelo agresiven dirkač.
Lorenzo je tako dejal:
“Kar je storil Fenati je nedopustno, toda tudi Manzi je zelo zelo agresiven dirkač. Mislim, da je med dirko storil veliko takšnih stvari, ki Fenatiju niso bile všeč. Je pa kazen zaslužena in Fenati se bo zavedal, da si kaj takšnega ne sme privoščiti.”

Moštvo Forward Racing za katerega nastopa Manzi je že objavilo podpis pogodbe s Fenatijem za naslednjo sezono, medtem ko je prihodnost Manzija v moštvu še neznana. Manzi je že v preteklosti dejal, da si ne želi Fenatija za moštvenega kolega. Pogovori z moštvom glede pogodbe naj bi napovedani za naslednji teden.