Crutchlow: Ducati bi moral izbrati Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2016 .

Cal Crutchlow meni, da bi morali pri Ducatiju dati vse od sebe, da bi v svoje vrste zvabili Marca Marqueza, če želijo osvojiti naslov svetovnih prvakov.

Jorge Lorenzo bo ob koncu letošnje sezone zapustil moštvo Yamahe in se preselil k Ducatiju, kjer bo za dve sezoni postal moštveni kolega Andree Doviziosa. Po slabi formi Španca pa so se že pojavila vprašanja, kako veliko težav bo imel šele na italijanskem motociklu, ki velja za enega najbolj zahtevnih za vožnjo. Crutchlow pa meni, da Lorenzova forma že vpliva na njegovo psiho, kar se kaže tudi na sporu z Valentinom Rossijem, okrog prehitevanja v Misanu. “Lorenzo se pritožuje glede prehitevanja, kot da sam nikoli ni prehiteval na nož. Valentino ga sploh ni prehitel tako agresivno. To je dirkanje. Če te nekdo prehiteva, moraš dvigniti motor, sicer pride do trka. Izbira je tvoja. Jorge v tem primeru nima prav in mislim, da mu je do živega prišlo to, da ni tako hiter, kot ponavadi. Upam, da mu uspe izboljšati formo do februarja oziroma marca prihodnjo sezono, sicer bo v resnih težavah, Ducati pa bi spet izbral napačnega dirkača, jaz pa bi jim to še bolj privoščil, ” se je pošalil Britanec, ki bo prihodnjo sezono še dirkal za moštvo LCR Honda, zatem pa bi bil pripravljen tudi na vrnitev v Ducatijeve vrste, kjer je že dirkal. Če so želeli v italijanskem moštvu zagotovo osvojiti naslov v prihodnji sezoni pa bi morali po njegovem mnenju na motor posesti Marca Marqueza.

“Sam sem jim dal možnost, da me vzamejo nazaj,” je povedal Crutchlow, ki je za Ducati dirkal leta 2014. “Če bi Doviziosa vprašali, kdo naj nadomesti Iannoneja, bi izbral mene, saj razumem motor in zdaj razumem tudi ostale motocikle. Toda to ne pomeni, da bi bil tako dober, kot Lorenzo. Moje mnenje je, če iščejo nekoga, ki jim bo zagotovo privozil naslov svetovnih prvakov, Lorenzo ni pravi, ampak Marquez. Takrat ni imel sklenjene pogodbe, le dovolj dobre ponudbe mu niso dali, oziroma Marc preprosto ni želel zapustiti Honde,” je še dodal Crutchlow.

Foto: LCR Honda