Crutchlow: Dirka v Katarju je pokazala, da je MotoGP kralj motošporta

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2018 .

Cal Crutchlow je po nedeljski dirki dejal, da so dirke razreda MotoGP najboljši motošportni dogodek, potem ko se je večino dirke kar osem dirkačev borilo za zmago. Dirkač LCR Honde je bil skoraj celotno dirko v boju za zmagovalni oder, ko se je v vodilni skupini boril z obema tovarniškima dirkačema Honde, Valentinom Rossijem, Alexom Rinsom, Danilom Petruccijem, Andreo Doviziosom in Johannom Zarcojem. V zadnjih nekaj krogih pa so se vodilni trije nekoliko oddaljili, Britanec pa si je na četrtem mestu nabral nekaj prednosti pred ostalimi za njim.
Po dirki je Britanec dejal:

“Ko sem med dirko za trenutek pogledal na veliki zaslon ob dirkališču sem videl sebe in še ostale dirkače okoli. Takrat sem si mislil, tole mora biti pa res dobra dirka za gledati.”

“Na koncu je bil to zelo dober začetek sezone za veliko moštev, dirkačev in navijačev. Zasluge za to gredo celotnemu razredu MotoGP, tudi zaradi pravil, ki nam omogočajo tako tesne boje. Spredaj je veliko različnih proizvajalcev in nihče ne dominira, vsi so zelo izenačeni. Zasluge za to imajo vsi pri Dorni, posebej Carmelo Ezpeleta, ki so takšna pravila postavili.”

“Moramo reči, da vemo, da je to najboljši športni dogodek na svetu. Tudi v razredih Moto 3 in Moto 2 spremljamo zelo zanimive dirke.”

Crutchlow je dejal tudi, da bi v nedeljo lahko tudi zmagal dirko, a je v zaključku izgubil stik z Valentinom Rossijem potem, ko je Italijanu uspelo prehiteti Zarcoja je Britanec za dirkačem moštva Tech 3 ostal predolgo časa.

“Vozil sem na petem mestu in bil prepričan, da lahko dirko zmagam. Bil sem tik za Rossijem, lahko bi ga prehitel toda, ker sem vedel, da bo Vale tudi ob koncu dirke med najboljšimi sem ostal za njim. Vozil sem zelo mirno za njim. Nato je on prehitel Zarcoja, jaz pa sem obtičal za njim še en krog in tukaj izgubil sekundo. Naredil sem krog 1:56.6, ostali pred mano so takrat opravili krog v 1:55.6. V naslednjem krogu sem prehitel Zarcoja, toda tudi ob prehitevanju sem izgubil še nekaj časa, ki ga kasneje nisem uspel nadoknaditi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish