Crutchlow blizu vloge testnega dirkača Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2020 .

Cal Crutchlow se ob koncu letošnje sezone poslavlja od vloge stalnega dirkača moštva, saj se mu izteče pogodba z moštvom LCR Honda, a Britanec je razkril, da je blizu podpisa pogodbe za vlogo testnega dirkača Yamahe.

Britanec bo po devetih letih v prvenstvu MotoGP ostal brez dirkaškega sedeža, potem ko so se pri Hondi odločili, da v tovarniškem moštvu Alexa Marqueza zamenjajo s Polom Espargarojem, mlajšega izmed bratov Marquez pa posedejo v poltovarniško ekipo LCR Honda, kjer bo postal moštveni kolega Japoncu Takaakiju Nakagamiju.

Crutchlow je potrdil, da je imel za prihodnjo sezono z Aprilijo sklenjeno predpogodbo, a rok za podpis pogodbe se je iztekel konec oktobra, zato je ostal brez te možnosti. Zdaj naj bi bil povsem blizu podpisa pogobe z Yamaho, kjer bo kot testni dirkač zelo verjetno nastopil tudi na kakšni izmed dirk kot njihov wildcard dirkač.

“V pogajanjih z Yamaho sem že zelo daleč in mislim, da bomo zelo kmalu tudi našli dogovor, ki bo ustrezal vsem,” je dejal Crutchlow in dodal: “Njihov projekt me zelo zanima in mi ustreza, kar se tiče mojih izkušenj z dirkanjem v razredu MotoGP.”

Zmagovalec treh dirk MotoGP pa ni želel razkriti, zakaj se ne želi pridružiti Apriliji, a njegova odločitev, da se pridruži Yamahi, kot testni dirkač skoraj potrjuje govorice, da se Yamaha razhaja s trenutnim testnim dirkačem Jorgejem Lorenzom, ki je nedavno dejal, da se spogleduje sodelovanjem z Aprilijo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish