Crutchlow: Bilo je nevarno preko vseh mej!

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2022 .

Cal Crutchlow je dejal, da je bila dirka MotoGP za VN Tajske izpeljana v preveč nevarnih pogojih, saj je bila vidljivost zelo slaba.

Dirka je bila zaradi naliva prestavljena, na koncu pa je na sušeči se stezi zmago slavil Miguel Oliveira, Crutchlow pa je v cilj pripeljal na devetnajstem mestu. “Start je bil preveč nevaren. Nič nismo videli. Prva dva kroga sem vozil počasi, saj mi ni vseeno. Nisem bil zadovoljen z začetkom dirke, saj je bilo zelo, zelo nevarno. Ljudje pravijo, da se pritožujem, toda poizkusite sami gledati skozi vizir v vsej tej vodi. Po mojem mnenju je bilo nevarno preko vseh mej za dirkanje, toda jaz ne dirkam več, zato me nihče ne posluša. Za tiste na čelu štartne vrste je drugače, saj pred njimi ni 15 ali 16 drugih dirkačev.”

Britanec je razkril, da je v začelju kolone dirkačev vladal pravi kaos. “Zavrtel sem se s štartnega mesta, pa tega ni nihče videl. Okrog mene so na ravnini zapirali plin v peti prestavi in se zaletavali drug v drugega. Bilo je noro. Ko se je kolona razširila je bilo boljše, toda vidljivost je bila še vedno slaba.”

Crutchlow je del dirk vozil celo pred Fabiom Quartararojem, Yamahinim dirkačem, ki v razvrstitvi prvenstva zdaj vodi z le še dvema točkama prednosti. Francoz je po začetku padel na sedemnajsto mesto in tam dirko tudi končal, Britanec pa je pojasnil, kaj je lahko botrovalo nekonkurenčni formi aktualnega prvaka. “Dež le poudari težave z motorjem, ki jih imamo že v suhem,” je povedal Crutchlow. “Od dirke sem pričakoval več, toda danes ni bil Yamahin dan. V sprednji gumi smo imeli prevelik tlak, guma pa je bila prevroča, zato nismo mogli zavijati. Fabio ni mogel zavijati skozi ovinke, ni se mogel nagibati, saj sprednja guma enostavno ni sledila ovinku, jaz pa sem imel enake težave.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish