Covid okužbe Suzukiju otežili drugi testni dan

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2022 .

Za Joanom Mirom in njegovim moštvom je še drugi testni dan v Mandaliki. Ta je bil danes ob manku osebja zaradi pozitivnih Covid testov še nekoliko bolj naporen. Kljub omenjenim težavam pa je bil Španec z doseženim danes zadovoljen. Po uspešnih dneh v Sepangu so se pri Suzukiju danes osredotočili na delovanje elektronike na motociklu. Kljub odsotnostim zardi okužb jim je uspelo izpolniti večino načrtovanega.

“Za nami je zelo naporen dan. Kar nekaj ljudi je manjkalo v garaži zaradi pozitivnega testa. Glede na to, da nimamo veliko osebja v garaži se nam je to zelo poznalo. Če manjka zgolj en to takoj pomeni več dela za ostale. Manjkalo je kar nekaj posameznikov, ki so zadolženi za elektroniko. To pa je bilo področje na katerem smo želeli danes intenzivno delati, saj imamo tu še nekaj težav.”

“Kljub vsem okoliščinam nam je uspelo popraviti nekatere stvari s čimer sem zelo zadovoljen. Moštvo je naredilo ogromno dela, da je ta težava sedaj precej manjša. Občutek na motociklu je zelo vzpodbuden.”

“Vsak testni dan je izjemno pomemben, ne smemo si privoščiti, da bi izgubljali dragocen čas. Testnih dni je vsako leto manj. Zdi se kot, da je pet dni veliko, a minejo zelo hitro. Večina našega dela je za nami, a v razredu MotoGP odločajo malenkosti, zato je vedno prostor za napredek, če tudi je ta še tako majhen je lahko na koncu ključ do uspeha.”

Pri Suzukiju zadovoljni s potekom testiranj

Ne glede na vse se zdi, da so za svetovnim prvakom iz leta 2020 zelo vzpodbudna testiranja. Hiter je bil na dveh zelo različnih stezah. Zdi pa se, da so pri Suzukiju storili tudi korak naprej pri doseganju hitrega časa kroga.

“Že ob koncu lanske sezone smo storili majhen korak v smeri biti hiter na en krog. Letos z večjo močjo pogonskega sklopa bo to še nekoliko lažje. Vsak del motocikla je boljši od lanskega zato lahko optimistično pričakujemo novo sezono.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj