COULTHARD: MICK bo moral hitro obvladati MAZEPINA

Avtor prispevka: , objavljeno 29. decembra 2020 .

Tekmeca v Formuli 2 Schumacher in Mazepin bosta v sezoni 2021 pri ekipi Haas tvorila dirkaški dvojec novincev, saj so se Američani odločili za popolno spremembo dirkaške naveze in zaradi tega niso podaljšali pogodb s Kevinom Magnussenom in Romainom Grosjeanom.

Mick, sin sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, je član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev in naravni korak naprej bi bil, da v prihodnosti dirka za ekipo, s katero je njegov oče pet let dominiral (2000-2005) v Formuli 1. Toda 21-letni Nemec si je v nižjih kategorijah pridobil sloves počasnega starterja, preden je na koncu pokazal svojo kakovost. Coulthard meni, da v Formuli 1 nima ravno toliko časa na svoji strani. “Videl sem ga, kako je napredoval iz nižjih formul. Je osredotočen, odlično telesno pripravljen in lačen dirkač,” tako Škot za kolege iz The Express.

David Coulthard meni, da bo moral Mick Schumacher pri ekipi Haas hitro obvladati moštvenega kolega Nikito Mazepina in pokazati, kdo je šef v ekipi – Foto: Bojan Vrbnjak

Popularni DC nadaljuje: “Ima svojo osebnost, toda na čelo prvenstev se je postavil z vso podporo in priložnostmi, ki so mu bile postavljene pred njim. Saj poznate zgodbo o konju za jahanje. Nekomu lahko daste odličen dirkalnik ali odlično ekipo, toda če nima spretnosti, z njim ne bo storil ničesar. Haas bo zanj varno mesto za učenje. Mislim, da mu ne bo težko premagati Mazepina, če pa temu ne bo tako, potem bo imel težavo, toda jaz pričakujem, da ga bo. S tem si lahko v nekaj letih zasluži priložnost pri Ferrariju ali drugi ekipi. Odvisno je od tega, kako bo s Charlesom Leclercom in Carlosom Sainzem.

Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, se zaveda, kako pomembni sta za Micka dve sezoni pri ekipi Haas. V drugi pričakuje napredek v primerjavi s prvo, in morda celo vstop v rdeči dirkalnik leta 2023.

Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari, meni, da bo trajalo nekaj časa, preden bo Schumacher v Haasu začel kazati svoj pravi potencial. “Mislim, da mu bo na začetku zelo težko. Če pogledam njegove pretekle izkušnje v Formuli 3 in Formuli 2, je običajno najboljše rezultate dosegal v drugi sezoni. Mislim da se Mick veliko nauči v prvi sezoni in v drugi polovici druge postane zelo močan. Zato mislim, da bosta zanj pomembni dve sezoni. Toda že v drugi sezoni pričakujem napredek v primerjavi s prvo.”      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish