Coulthard: DTM je potrebno vključiti v sistem superlicenc formule 1

David Coulthard
Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2015 .

David Coulthard opozarja serijo DTM, da v kolikor želijo napredovati in biti še bolj uspešni, bodo morali serijo DTM vključiti v sistem pridobitve super licence za formulo ena. Namreč veliko dirkačev je v preteklosti prišlo iz F1 v DTM, a med drugim jih je tudi veliko dobilo za nagrado, oziroma napredovalo iz DTM v F1 (za kakšno testiranje).

Denimo Pascal Weglein je nastopil v obeh serijah hkrati, v enem tednu. Najprej je osovjil zmago na Norisringu v DTM-u, nato pa še postavil najhitrejši čas z Mercedesom na Red Bull ringu v F1 in vozil za Force Indio naslednji dan. Skupaj s prvakom serije DTM Marcom Wittmannom pa sta nato testirala dirkalnik Toro Rossa, kot nagrada s strani BMW-ja.

Coulthard, ki je prišel iz F1 v DTM, kot upokojitev to vidi takole: “Menim, da je DTM super profesionalen šport, kot F1. Če pogledamo zahtevnost nastavitev, prisotnost medijev, sponzorjev, to je definitivno korak naprej glede na ostale formule. Seveda je še vedno turno dirkanje, zaradi česar nekateri ljudje ne vidijo podobnosti z enosedežniki, a turne avtomobile ni tako zelo lahko voziti kot je videti. Imajo dobro hitrost, kot F3 (primerljiva pritisna sila), zaradi česar je potrebno vse skupaj pogledati z druge plati.”

Jedro težave pa kot pravi David je v tem, da prvaki ne paredujejo iz DTM-a v F1, kot je bilo recimo v F2 pred njenim propadom ali še vedno v GP2. FIA mora dati več poudarka na to, da bi recimo prvak serije DTM dobil super licenco za F1. Dirkači so pripravljeni, imajo talent in verjamem, da bi se dobro znašli tudi kjerkoli drugje.”

Za konec je Coulthard dejal, da slabih dirkačev praktično ni več, komentiral pa je tudi Wehrleina, za katerega verjame, da bo prišel v F1: “Ni dvoma o njegovem prestopu v F1. Je uspešen, ima dobro kariero, poleg tega pa ni samo dober, ampak izjemen dirkač in takšne fante iščejo povsod.”

4 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish