COGNIZANT imenski sponzor moštva Aston Martin

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2021 .

Ameriško tehnološko podjetje Cognizant Technology Solutions bo novi imenski sponzor ekipe Aston Martin F1. To je proizvajalec potrdil danes, potem ko se je že v okviru finalne dirke v Abu Dabiju govorilo o tej povezavi.

Moštvo iz Silverstonea, ki je bilo še lani na poti kot Racing Point, je do sedaj sodelovalo z glavnim sponzorjem BWT. Zaradi preimenovanja ekipe in večletne pogodbe s Cognizantom, bodo Avstrijci izgubili svojo roza podobo, kajti pričakuje se, da bo dirkalnik krasila znamenita barva British Racing Green. Pri Aston Martinu poudarjajo, da je Cognizant pravi partner za digitalno transformacijo, ki sledi pravemu cilju. Podpora velikega globalnega igralca bo pomemben del marketinške strategije za ekipo, ki se je nazadnje okrepila s štirikratnim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom.  “Vrnitev Aston Martina v Formulo 1 po več kot 60 letih odsotnosti je mejnik v zgodovini našega športa,” je povedal lastnik ekipe Lawrence Stroll. “Vsakdo ve, kaj predstavlja Aston Martin, toda ekipa Formule 1 nam bo omogočila, da to blagovno znamko prinesemo v nove kraje.

Kanadčan je ponosen, da lahko pri tem računa na podporo podjetja Cognizant. “V današnjem času, v katerem digitalna revolucija napreduje, si bolj ustreznega in dragocenega partnerja ne morem predstavljati, ki bo sodeloval z nami, medtem ko si mi prizadevamo, da iz Aston Martina naredimo eno izmed najboljših moštev v športu.” Šef ekipe Otmar Szafnauer pa poudarja: “To dolgoročno partnerstvo je več kot le vaja blagovne znamke. Strokovno znanje in viri podjetja bodo združeni v novi tovarni, da bi ustvarili dodano vrednost na področjih našega informacijskega poslovanja in dragoceno vplivali k naši uspešnosti na stezi.

Cognizant je že viden pred moštveno tovarno Aston Martina.

Brian Humphries, izvršni direktor Cognizanta, pa v ospredje postavlja skupne točke obeh blagovnih znamk. “Tako mi kot Aston Martin smo inovativni podjetji, usmerjeni v prihodnost. Razumemo neverjetno moč današnjih naprednih tehnologij in vemo, kako jih uporabiti, da bi ustvarili edinstvene izkušnje strank. To bo poglobljeno in obojestransko koristno partnerstvo.

BWT tako ne bo več imenski sponzor ekipe, nadaljnje njihovo angažiranje v preimenovani ekipi pa ni izključeno. Avstrijski koncern je leta 2017 vstopil v takratno ekipo Force India in ostal tudi po prevzemu s strani Lawrenca Strolla.