Citroenova vrata Loebu ostajajo odprta

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2015 .

Pri Citroenu zatrjujejo, da novega nastopa Sebastiena Loeba v njihovem reli dirkalniku zaenkrat ne načrtujejo, kar pa ne pomeni, da se Francoz vanj vendarle ne bo vrnil.

Po nastopu devetkratnega svetovnega prvaka na reliju Monte Carlo, se je na veliko ugibalo o tem, da bo Loeb letos za Citroen vozil na štirih relijih, vendar pa Francozi pojasnjujejo, da je bil nastop na otvoritvenem reliju sezone le enkraten.

Loeb je v Monte Carlu presenetil na prvi hitrostni preizkušnji in je vodil v skupnem seštevku relija vse do sedme preizkušnje, kjer je napravil napako, poškodoval dirkalnik, reli pa končal na osmem mestu.

Yves Matton je dejal, da se bo Loeb letos še naprej osredotočal na dirkanje v prvenstvu WTCC. “O tem se vsi na veliko sprašujejo,” je dejal Matton. “Toda o tem nismo govorili. Letos bo poskušal osvojiti prvenstvo WTCC. To je zanj velik izziv. Dosegel je že veliko: zmagal v reliju, na gorskohitrostni dirki Pikes Peak, zdaj pa bi rad dokazal, da je lahko uspešen tudi na drugih področjih.

Da bi Loeb nastopil na novih relijih zaenkrat ni v mojih načrtih. Načrt je, da z njim nekaj dosežemo v turnih avtomobilih.

Kljub temu pa ve, kje me najde in me vpraša (za nov nastop).”

Loeb pa je dejal, da je bil reli Monte Carlo najbrž njegov zadnji v svetovnem prvenstvu. “Zdaj vozim na dirkaških stezah,” je dejl Loeb.”Reli je bil med zimskim premorom in ne sredi moje dirkaške sezone. Zato sem lahko odpeljal Monte Carlo. Rad imam reli ter ozračje, toda o tem, da bi odpeljal še kakšen reli, zaenkrat ne govorimo.

Kdo ve in ne rečem, da je to moj zadnji reli, toda mislim, da se v svetovno prvenstvo ne bom več vrnil. Nič ne načrtujem, niti nihče o tem ne razmišlja. Nikoli ne reci nikoli, toda zaenkrat je bil to moj zadnji nastop,” je še dodal Francoz.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj