Citroen bi prihodnjo sezono lahko zapustil WRC!

Avtor prispevka: , objavljeno 15. julija 2015 .

Francoski proizvajalec avtomobilov Citroen se bo do konca letošnjega leta odločil, ali bo naprej nastopal izključno v svetovnem reli prvenstvu WRC, ali pa ga bo zapustil in se posvetil izključno svetovnemu prvenstvu turnih avtomobilov WTCC.

Pri korenitem prestrukturiranju programov Citroen Racing in Peugeot Sport bodo ključna vprašanja logistike, nivo tekmovanja in kateri šport bolje promovira njihovo znamko na kitajskem trgu. Prav slednje najbrž nosi največjo težo, in glede na to, da reli, kot šport na Kitajskem ni tako priljubljen kot WTCC, kjer poteka ena izmed dirk prvenstva (prav leta 2017 pa naj bi bila na koledar dirk uvrščena še druga dirka), bi to lahko pomenilo, da bodo Francozi končali prav program v reliju, kjer so zadnji naslov svetovnih prvakov slavili leta 2012, ob prevladi Volkswagna pa niti ne kaže, da bi se lahko kaj kmalu vrnili na zmagovalna pota.

Mnogo bolje pa jim gre v tekmovanju turnih avtomobilov, kjer so lani, že v prvi sezoni v tekmovanju, osvojili oba naslova svetovnih prvakov, letos pa kažejo ravno tako vrhunsko formo. Citroenovi dirkalniki so zmagali na 14 od 16 letošnjih dirk, pri čemer so na šestih dirkah prva tri mesta zasedali njihovi dirkači.

“V roku kakega leta, bodo vse naše športne aktivnosti osredotočene na eno področje, kjer želimo, da bodo le te čim bolj učinkovite, vendar bosta obe znamki (Citroen in Peugeot) obstali kot samostojen športni projekt,” je pojasnil šef moštva Citroen, Yves Matton.

“Glavna pisarna bo enaka kot do zdaj, vse v ozadju pa se bo združilo. Kot je že povedala direktorica znamke Citroen, Linda Jackson, bo vsaka znamka imela svoj uradni program, Citroen pa se bo pred sezono 2017 odločil med turnimi avtomobili in svetovnim prvenstvom v reliju,” je pojasnil Matton. “Za nas je pomembno število prireditev, na katerih bomo nastopali, pomembno nam je tudi, da je na koledarju dirka na Kitajskem in podobne stvari. Upam, da se bomo o nadaljevanju odločili že do konca letošnjega leta.

Vemo, da se v prvenstvu turnih avtomobilov obetajo spremembe. Prepričati se moramo, da bo poslovni načrt čimbolj podoben načrtu, s kakršnim smo vstopili v prvenstvo. Če pri turnih avtomobilih v prihodnosti logistika ne bo potekala zgolj preko morskega prometa, se za nas spremeni vrsta stvari,” je še pojasnil Matton.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish