Chilton obžaluje rumene zastave

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2013 .

 
Max Chilton je na svojih prvih kvalifikacijah formule ena izpadel že v prvem delu, saj je njegov zadnji krog, s katerim se je poskušal uvrstiti višje po razpredelnici, prekinila rumena zastava.

Britanec je moral prekiniti svoj hiter krog, ko sta Charles Pic iz Caterhama in Sauberjev Esteban Gutierrez v zadnjih trenutkih prvega dela raztreščila svoja dirkalnika. Chilton je kvalifikacije končal z 0.762 sekunde zaostanka za svojim moštvenim kolegom pri Marussiji, Julesom Bianchijem.

“Moje prve kvalifikacije so bile težke, a sem s svojo predstavo zadovoljen,” je Chilton povedal za Sky Sports. “Škoda, da je prišlo do rumenih zastav, saj sem moral v tistem sektorju popustiti in izgubil sem veliko časa. A končali smo pred Caterhamom, to pa je tudi tisto, kar smo želeli,” je uteho iskal Chilton. “Dirkalnik je bilo lepo voziti. Zadovoljni smo z opravljenim delom.”

Chilton je prepričan, da se Marussia lahko kosa s Caterhamom tako v suhih, kot mokrih pogojih. “Kot kaže bo nedeljska dirka suha. Vem da imamo hiter dirkalnik na suhi stezi, tako da nam dobro kaže. Upamo, da nam bo uspelo oba dirkalnika pripeljati do cilja,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish