Charles Leclerc je po kvalifikacijah dobil novo šasijo

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2021 .

Monačan Charles Leclerc bo na dirki Formule 1 za VN Katarja nastopil z novo šasijo Ferrarijevega dirkalnika, potem ko so po kvalifikacijah mehaniki odkrili poškodbe.

Leclerc je kvalifikacije zaključil že v drugem delu, ko je postavil šele trinajsti čas, medtem ko je njegov moštveni tovariš Carlos Sainz nadaljeval vse do zadnjega dela, kjer je osvojil sedmo mesto. Monačan ni našel pojasnila za izgubo hitrosti, dokler niso mehaniki pregledali dirkalnika in odkrili, da je šasija dirkalnika SF21 počila.

“Po pregledu dirkalnika smo odkrili razpoko šasije, ki je verjetno posledica izleta pred robnikov v prvem hitrem krogu v Q1,” so sporočili iz Ferrarija, kjer so pojasnili, da bodo šasijo zamenjali, hkrati pa upajo, da njihov dirkač zaradi tega ne bo izgubil štartnih mest.

“Charles bo dirko začel s svojega štartnega mesta, če nam bo uspelo popravila opraviti v dovoljenem času,” so dodali.

Leclerc bo za začetek dirke lahko izbral katere koli gume, zato bo s pametno izbiro zmesi poskušal nadoknaditi nekaj mest, saj bo prehtevanje na dirki težko. “Imamo prosto izbiro prvega kompleta gum, kar bomo poskušali izkoristiti.”

Večina dirkačev bi se za začetek dirke odločila za rumeno obrobljene srednje trde gume, a zaradi razlike v oprijemu se je v zadnji del kvalifikacij z njimi uspelo uvrstiti le Sainzu, obema dirkačema Mercedesa ter Maxu Verstappnu, kar olajša izbiro Leclercu.

Sainz je po kvalifikacijah pojasnil, da je bilo ključno, da v zadnji del napreduje prav s srednje trdo zmesjo gum, saj Ferrarijev dirkalnik do gum ni najbolj prijazen. “Sprednje gume so se v petek precej obrabljale, zato smo se na kvalifikacijah odločili za srednje trde gume,” je pojasnil Sainz. “To bi nas skoraj stalo uvrstitve v Q3, saj so bile mehke gume hitrejše. Upamo, da nam izbira da nekaj prednosti, saj imamo težave z obrabo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish