Chadwickovi prva zmaga v ženski formuli W

W Series: Zmagovalka prve dirke W Series je Jamie Chadwick
Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2019 .

Jamie Chadwick je zmagovalka prve dirke ženskega prvenstva W Series. Nekdanja dirkačica britanske Formule 3 je bila najhitrejša na vseh petkovih treningih na nemškem Hockenheimringu, prav tako pa je bila tekmicam nedosegljiva na kvalifikacijah, kjer je najbližjo zasledovalko na mokri stezi premagala za skoraj dve sekundi.

Chadwickova je 30 minutno dirko, ki je potekala na suhi stezi, začela nekoliko zadržano, saj je vodstvo v prvem krogu prevzela Sarah Moore, že takoj pa je dogajanje prekinil varnostni avto, katerega je vodstvo dirke na stezo poslalo zaradi trčenja med Megan Gilkes in Emmo Kimilainen.

Ob nadaljevanju dirke je Chadwickova prehitela Moorovo, katera je izgubila še eno mesto proti Alice Power. Od tam je Chadwickova le še nadzorovala svojo prednost pred zasledovalkami in na koncu slavila zmago. Powellova je uspešno ubranila vse napade 18-letne Marte Garcia, s katero sta zasedli preostali stopnički na odru za zmagovalce…oziroma zmagovalke.

Jamie Chadwick je zmagovalka prve dirke ženskega prvenstva W Series
Jamie Chadwick je zmagovalka prve dirke ženskega prvenstva W Series

“Občutek je neverjeten,” je povedala 20-letna zmagovalka. “Po dirki mi je odleglo. Vse skupaj je bilo malce stresno. Bolj stresno, kot bi si želela. Tak začetek sezone W Series je boljši, kot smo upali.”

Chadwickova je priznala, da jo je presenetilo pomanjkanje oprijema v lasnici, kjer je zapeljala z idealne linije in mesto začasno prepustila Moorovi. “Vedela sem, da smo dovolj hitri,” je povedala. “Bila sem zadovoljna, ko sem vodila, toda naredila sem napako v šestem ovinku. Precenila sem količino oprijema. Bilo je zares spolzko in presenečena sem bila, da druge za mano niso imele težav.

Vesela sem, da sem se lahko vrnila v vodstvo, od tam pa sem le pazila na svojo prednost in nisem tvegala preveč, čeprav sem imela nekaj težav v težkih pogojih. To ni bila najlažja dirka,ki sem jo kdaj odpeljala,” je še dodala.