Celis se je pridružil Force Indii

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2015 .

Celis se je pridružil Force Indii – Force India je kot razvojnega dirkača zaposlila mladega Mehičana Alfonsa Celisa. Z njimi bodo sodelovali v prihodnji sezoni 2016.

Celis je svojo kariero najprej gradil v kartingu v svoji domovini, kasneje pa se je premaknil v Evropi. Sezono 2015 je preživel v Formuli Renault 3,5 in GP3, kjer je dosegel svoje prve stopničke v Spa-Francorchampsu v avgustu. Dirkalnik Formule 1 bo prvič preizkusil na Pirellijevem testu v Abu Dabiju prvega decembra letos. Del svojih nalog bo opravil tudi v simulatorju.

Force Indiin šef in managerski direktor Vijay Mallya je ob podpisu nove pogodbe povedal: “Celisu izrekam dobrodošlico in mu želim vse dobro na uvodnem testiranju v Abu Dabiju. Kot razvojni dirkač bo delal na pripravi na stvari, ki jih bo potreboval v Formuli 1. Imel bo super priložnost, da se uči od Sergia Pereza in Nica Hulkenberga ter pridobi potrebne kilometre v avtomobilu.”

Celis pa je svoje besede strnil: “Odkar dirkam, sem sanjal o Formuli 1. Velika čas je, da bom začel delati s Force Indio. Učil se bom o najvišjem razredu motošporta ter tesno sodeloval z inženirji in dirkači. Biti na stezi v Abu Dabiju bo neverjeten občutek. To je največji trenutek moje dosedanje kariere in v popolnosti sem osredotočen, da bom za ekipo naredil dobro delo.”

Foto: planetf1