Čeh Janik z novim rekordom proge do zmage v Lučinah

Avtor prispevka: , objavljeno 14. avgusta 2016 .

Vaclav Janik in Federico Liber sta številnim gledalcem v Lučinah uprizorila odličen dvoboj za skupno zmago, pri tem pa kar trikrat izboljšala rekord proge od Todraža do Lučin.

V prvi vožnji je nov rekord postavil Liber, ki je štoparice ustavil pri 2:01.90. Janik je za njegovim časom zaostal za 0.8 sekunde, v drugi vožnji pa je bilo med njima še tesneje, le da je najhitrejši čas postavil Janik. Čeh je bil sedem stotnik sekunde boljši od Liberjevega časa, Italijan pa je tokrat odpeljal pol sekunde počasneje.

V odločilni tretji vožnji je razpoloženi Janik peljal še hitreje in za prihodnjo sezono merilno prečko nastavil na 2:01.30. Njegova povprečna hitrost je znašala skoraj 119km/h, Ker pa je Liber tokrat peljal 0.8 sekunde počasneje, je skupno zmago slavil Janik z 0.53 sekunde prednosti.

Tretji je bil še en Čeh, Petr Trnka, ki pa je za vodilno dvojico po treh vožnjah na koncu zaostal za 23 sekund.

Najboljši Slovenec v skupni razvrstitvi je bil pričakovano Vladimir Stankovič, ki je bil sicer generalno osmi najhitrejši.

V slovenskem državnem prvenstvu je zmagovalni pokal dvignil Milan Bubnič, ki je še povečal vodstvo v točkovanju prvenstva. Drugi je bil Peter Marc, četrti pa Aleš Prek.

V diviziji 1 slovenskega prvenstva je zmagal Janko Čebron, pred Gregorjem Jurakom ter Manuelom Dessardom, v diviziji 2. p je bil najhitrejši Matevž Čuden, kateremu sta se na odru za zmagovalce pridružila še Marko Mlakar in Tilen Pogačar.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: Nika Štremfelj

57 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish