Cecchinello: Crutchlow se bo leta 2020 boril za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2019 .

Vodja moštva LRC Honda Lucio Cecchinello verjame, da se bo Cal Crutchlow v sezoni 2020 boril za naslov svetovnega prvaka razreda MotoGP.

Crutchlow, ki za moštvo LCR nastopa že vse od sezone 2015 je v minuli sezoni zabeležil svojo najboljšo v moštvu s sedmim mestom v skupnem seštevku in to kljub dejstvu, da je zaradi poškodbe izpustil zadnje tri dirke sezone. Britanec je lansko leto tudi podaljšal tovarniško pogodbo z moštvom Honde, ki ga sedaj veže do konca sezone 2020. Je pa sam sicer že večkrat dejal, da bo ta pogodba morda celo zadnja v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu.

Po uspešni sezoni tako vodja njegovega moštva napoveduje, da bo britanec storil še tisti zadnji korak naprej s katerim bi se lahko v naslednjih dveh sezonah boril za naslov svetovnega prvaka. Ob tem pa poudarja, da mora triintridesetletnik nekoliko spremeniti svojo miselnost. Kot je dejal mora v določenih situacijah nekoliko manj tvegati in razmišljati o stanju v skupnem seštevku.

“Cal je dirkač, ki resnično tekmuje z vsem svojim srcem. Nemogoče mu je dopovedati, da mora včasih le zaključiti dirko.”

“On pa gre vedno na zmago, saj tekmuje le za to. Zato pa včasih na dirkah tvega več kot bi dejansko smel. Ko imaš takšnega dirkača v moštvu mu seveda poizkušaš dopovedati, da mora le zaključiti dirko, vendar pa na koncu vemo, da tega ne bo storil.”

“Takšni dirkači morajo storiti tudi napake, da se tako zavejo svojih mej in ugotovijo kako lahko izboljašajo svoje slabosti.”

“Verjamem, da se bo v sezoni 2020 lahko boril za naslov prvaka. Letošnja sezona bo zagotovo uspešna za nas, leto za tem pa bo lahko storil še tisti zadnji korak naprej. Najti mora le tisto mejo, ko je hiter in ne tvega vsega.”

Na vprašanje ali mu lahko sam pri tem pomaga je Cecchinello odgovoril:

“Ni veliko kar lahko sam storim pri tem.”

Ob tem je še dodal, da vidi, kako je Britanec dozorel v njegovem moštvu ob tem pa ni izgubil tistega borbenega duha, ki ga je krasil v njegovih prvih sezonah v razredu MotoGP na motociklu moštva Tech 3.

“Mislim, da je v njem še vedno tista borbenost, ki jo je imel ob prihodu v MotoGP. V letih odkar je pri nas je dozorel kot dirkač. Vsako sezono postaja bolj kompleten dirkač in prav zato verjamem, da se lahko leta 2020 bori za naslov.”