Če gre Marquez na Ducatija, lahko drugi ostanejo kar doma

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2023 .

Če bi se Marc Marquez odločil, da v prihodnji sezoni presedla na Ducatija, bi po mnenju Cala Crutchlowa to ustvarilo tako močno kombinacijo, da bi drugi dirkači lahko ostali kar doma in se nebi niti trudili na dirkah.

Britanec, kot nekdanji dirkač Honde, ne skriva navdušenja nad osemkratnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom, v kar so ga prepričali telemetrični podatki španskega dirkača.

“Če bi bil jaz Marc, ne vem kako bi se odločil,” je najprej dejal Crutchlow, “Vedno sem govoril, da lahko drugi ostanejo kar doma, če gre Marc na Ducatija. Ravno zato ne želim, da gre. Raje bi videl, da stvari obrne na boljše s Hondo. Na koncu koncev mi je vseeno, rad bi samo gledal dobre dirke. Še vedno menim, da je Marc najbolj nadarjen dirkač s katerim sem imel privilegij dirkati, saj sem vozil Hondo v istem času kot on in vem, kaj je delal. Razumel sem, kaj počne, vendar ga nisem mogel posnemati. Mislim, da ni izgubil talenta, mislim le, da mu ta trenutek motor ne omogoča delati to, kar je delal včasih. Če bi mu, bi bil na vrhu prvenstva.

Če gre na ducati, bodo dirke morda povsem dolgočasne, morda pa bo zgodba takšna, da stvari obrne na Hondi in se vrne na vrh. Slednja zgodba bi bila najboljša za vse.”

Crutchlow pa meni, da se tako Yamaha kot Honda lahko v roku nekaj let vrneta nazaj na vrh. “Vemo, da Yamaha in Honda znata izdelovati najboljše motocikle na svetu, saj so to počeli vrsto let. Ducati pa mnogo let ni zmagoval, tudi Aprilie ni bilo nikjer, KTM pa se je šele začel krepiti. Toda razmerje moči se bo obrnilo. V roku petih let, bosta morda Japonska proizvajalca spet na vrhu, ostali pa daleč zadaj. Takšno je dirkanje.”

Britanec pa je opozoril, da bo za vrnitev na vrh v taboru Hond in Yamahe potrebno spremeniti način dela. “Igra se je spremenila. Takšna je realnost. Biti moramo bolj odprti. Pri Yamahi to znajo, prepričan sem, da tudi pri Hondi in verjamem, da ko bodo začeli delati tako, hitreje ukrepati in se odzvati bolje z več odprtosti, ter tvegati več, bomo naredili velik korak naprej.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj