Casey Stoner se tudi brez Moto GP ne dologočasi

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2014 .

Avstralec Casey Stoner, ki je svet presenetil z res zgodnjo upokojitvijo od dirk Moto GP se tudi brez dirk ne dolgočasi. Osemindvajsetletni Avstralec, ki se je uradno upokojil 16. februarja leta 2012 je v svojo statistiko zabeležil dve osvojitvi naslova prvaka. Prvič je postal prvak v sezoni 2007, ki je bila njegova druga v tem razredu, drugi naslov pa je osvojil v svoji zadnji sezoni, saj je postal prvak tudi v sezoni 2011. Vmes je sezono končal tudi na drugem in tretjem mestu, kar pa tudi ni tako zanemarljiv dosežek.

Dve leti po odhodu iz karavane najmočnejše dirke motorjev, ki je v zadnjem času po svoji priljubljenosti verjetno celo prehitela F1, Stoner pravi, da svojega odhoda ne obžaluje. Za sam odhod se je odločil po tehtnem premisleku, odločitev pa mu je gotovo olajšalo tudi rojstvo hčerke Alessandre Marie. V tem času vseeno ostaja zvest Hondi, ki jo uporablja za lastno sprostitev, je pa tudi v pomoč bivši ekipi. Za letošnje leto si je vzel sicer odmor, lani pa jim je pomagal na testiranjih. Ta testiranja so mu očitno pognala adrenalin po njegovih žilah, saj je v letu 2013 nastopil tudi v Dunlop V8 Supercar seriji, kjer je imel priložnost nadaljevati tudi letos, vendar se je odločil v ospredje zopet postaviti družino.
Tako s svojo družino obiskuje dirke Supercrossa, vmes je izšla tudi njegova avtobiografija (My story, my way) uživa ob vožnji daljinsko vodenih avtomobilčkov, občasno s prijatelji odigra tudi partijo golfa. V karavani Moto Gp, pa je ostal eden njegovih boljših prijateljev tudi Ben Spies, s katerim sta pred časom tudi skupaj ribarila. Očitno Stonerju ustreza več prostega časa, ter časa, ki ga preživi ob svoji družini. Zanimivo pa bi bilo videti njegov povratek v karavano Moto GP. Glede na njegovo mladost (njegov takratni največji konkurent Valentino Rossi, danes šteje že 35 let) ter dejstvom, da se je poslovil kot prvak, bi bil verjetno zanimiv za marsikatero moštvo. Vendar pa njegovo bivše moštvo, moštvo Honda niza uspehe tudi po njegovem odhodu. Težko pa je verjeti, da bi mu dominanca letos še nepremaganega Marca Marqueza lahko predstavljala izziv, da bi se dejansko res vrnil na steze kot dirkač Moto GP, pa naj bo to moštvo Honde, ali katere druge ekipe.