Casey Stoner bi se rad ponovno vključil v MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2020 .

Casey Stoner velja za enega najboljših in najbolj nadarjenih dirkačev, kar jih poznamo v MotoGP. Svoje znanje bi rad v prihodnosti bolj vključil v razvoj motociklov za MotoGP. “Še vedno mislim, da moram športu veliko dati,” pravi Avstralec. 

Stoner se je po koncu sezone 2012 upokojil. Za mnoge veliko prehitro, saj je z svojo odločitvijo presenetil takratno javnost. V svoji karieri je dosegel dva naslova svetovnega prvaka in skupno 38 zmag. Kasneje je svojo vlogo opravljal, kot testni dirkač v Hondi in Ducatiju. Leta 2018 je prenehala pogodba med njim in Ducatijem in kasneje ni bil več viden v MotoGP.

Povedal je, kako je kot testni dirkač najprej poskusil pri Hondi, vendar pa zaradi prihoda novincev in njihovih novih zahtev, s tem je mislil Marca Marqueza, s katerim nista našla skupne besede se je kasneje preselil k Ducatiju. Ko je kasneje uvidel, da ekipi ne more dati, kar od njega ekipa pričakuje je prekinil pogodbo in se od takrat ni veliko pojavljal v najelitnejšem razredu.

Spregovoril je o Jacku Millerju, ki si po njegovem mnenju popolnoma zasluži barve tovarniške ekipe in bo lahko še mnogo pokazal v prihodnosti. Pri ekipi Ducatija sicer ni velike razlike med tovarniško in pol-tovarniško ekipo. Razlika se največ občuti, kakšen vpliv ima dirkač v ekipi. Veliko večji vpliv imaš če sediš na tovarniškem motorju.

Stoner se je upokojil že pri 27. letih in lahko samo ugibamo, kaj bi bilo če bi še sodeloval v dirkah. Dejal je, da se je velikokrat hotel vrniti in je že pomislil na to vendar se zares ni odločil. Največ je pogrešal sodelovanje z ekipo nekoliko manj pa ves pritisk, ki ga prinese dirkanje v MotoGP. “Velikokrat sem bil vesel, ko se je zaključil dirkaški vikend pa če tudi nisem stal na najvišji stopnički, saj sem čutil nekakšno olajšanje od vsega pritiska”.

Foto: Ducati

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj