Carlin: V sezoni 2021 bo pod pritiskom Leclerc, ne Sainz

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2020 .

Trevor Carlin, lastnik moštva v dirkaški seriji IndyCar je prepričan, da bo Charles Leclerc v prihodnji sezoni pod veliko večjim pritiskom kot Carlos Sainz. Španec je bil prejšnji teden tudi uradno postal Ferrarijev dirkač za prihodnjo sezono. Z moštvom iz Maranella je podpisal dvoletno pogodbo, na drugi strani pa je Leclerc z moštvom vezan vse do konca leta 2024.

Carlin, nekdaj lastnik moštva Formule 3 za katero je leta 2012 nastopal Sainz opozarja Ferrari naj njegovega nekdanjega varovanca nikar ne podcenjujejo.

“Če so pri Ferrariju želeli pripeljati dirkača, ki bo opravljal vlogo drugega voznika so se pri tem ušteli. Upam sicer, da ga niso pripeljali s tem namenom. V svetu Formule 1 kroži prepričanje, da imajo vse tri najboljše ekipe svojega prvega dirkača. Red Bull ima Verstappna, Mercedes Hamiltona, Ferrari pa naj bi imel Leclerca. Toda menim, da pri Ferrariju s Carlosom ne bo tako. Če bo imel na voljo enake pogoje in možnosti kot Leclerc mu je lahko skoraj povsem enakovreden.”

“Carlos je resnično izjemen dirkač. Morda bo Leclerc nekoliko boljši v kvalifikacijah, v dirki pa sta lahko povsem enakovredna. Na nekaterih bo Carlos zagotovo tudi konkurenčnejši. Menim, da bomo spremljali zelo zanimiv dvoboj. Ob tem, da bo večji pritisk zagotovo na Leclrecu, Carlos pa lahko marsikoga preseneti.”

“Predvsem v zadnjem letu, ko je prvič prišel v nekoliko bolj ustaljeno okolje je pokazal pravi napredek. Pri McLarnu je dozorel in postal samozavestnejši.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish