Cal: Marquez se poigrava s tekmeci

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2017 .

Cal Crutchlow meni, da se Marc Marquez poigrava s svojimi tekmeci in napoveduje, da bo Španec letos ubranil naslov svetovnega prvaka. Dirkač Honde je na kvalifikacijah za VN Nemčije trčil z Maverickom Vinalesom, ki je dejal, da je aktualni prvak to storil namerno.

Crutchlow meni, da je incident pokazal, da Marquez, ki se je Vinalesu za trk opravičil, s tekmeci bije psihično vojno. “Poigrava se z njimi, kot se je v soboto poigral z Maverickom,” je dejal Crutchlow. “Zapeljal je v njegov bok in s prstom pokazal nanj. Marcu je to všeč, njemu je to zabavno. Če poskušaš igrati psihološke igrice z njim, ti ne bo uspelo, saj se on igra s tabo. Mavericku ni jasno, zakaj je zapeljal vanj, toda Marc si misli: zato, ker si bil ravno tam, zakaj pa ne. To je počel že prej, tako je dirkal z Rossijem.

Človek, ki zdaj vodi v prvenstvu, je najboljši dirkač v karavani in letos bo tudi osvojil naslov svetovnega prvaka, razen, če se ne bo prišlo do kakšne nesreče,” pravi dirkač LCR Honde, ki je še pojasnil, da Marquez Hondin motocikel RC213V vozi na poseben način, kakršnega drugih Hondini dirkači niso uspeli posnemati.

“Marquez vsak ovinek odpelje bolje, kot kateri koli drugi dirkač na Hondi. Niti sanja se vam ne, kako vozi. Neverjetno je, pod kakšnim kotom nagiba zapelje v ovinke, kako zapre prednjo gumo in kako drsi na izhodu, pa kljub temu ostane na motociklu. Tako, kot on odpelje vsak ovinek na vsakem treningu in vsaki dirki, lahko jaz, Dani (Pedrosa), Jack (Miller) in Tito (Rabat) morda odpeljemo en ovinek v celem dirkaškem koncu tedna. To je nekaj posebnega,” je še dodal Britanec.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish