Cal CRUTCHLOW se za tri dirke vrača na stezo s PETRONAS Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2021 .

Britanec Cal Crutchlow bo na naslednjih treh dirkah MotoGP v ekipi Petronas SRT ob Valentinu Rossiju nadomeščal poškodovanega Franca Morbidellija, ki okreva po operaciji poškodovanega kolena.

Za testnega dirkača Yamahe bo to prvi nastop po lanski sezoni, ko je zapustil ekipo LCR Honda in se pridružil Yamahi. Crutchlow, ki bo torej dirkal na obeh dirkah v Avstriji in nato še na domači dirki v Silverstonu, je z Yamaho že dirkal in sicer na začetku kariere v MotoGP, ko je za japonskega proizvajalca dirkal od 2011 do 2013.

“Vesel sem, da lahko letos vozim za Yamaho kot testni dirkač, ter da lahko vstopim, ko je potrebna zamenjava,” je povedal. “Veselim se nastopa na dirkah, čeprav okoliščine niso najboljše. Francu želim hitro okrevanje, ter da se vrne močnejši. Prepričan sem, da mu bo to uspelo, saj je zadnji dve dirki odpeljal fantastično.”

Crutchlow o ciljih na dirkah ni želel govoriti, saj bo priložnost izkoristil za boljše razumevanje motorja, saj ima letos na razpolago precej malo testnih dni. “Lahko bom primerjal motocikle, tako da bom lahko zbral veliko pomembnih podatkov. Naloga na dirki ne bo lahka, saj so vsi dirkači zelo hitri, se pa nastopa kljub temu veselim.”

Razlan Razali, šef ekipe, je pojasnil, da so Cala izbrali skupaj z Yamaho, potem ko so preučili vse možnosti za zamenjave. “Cal je zanesljiv in izkušen dirkač,” je povedal. “Kot netovanriško moštvo imamo priložnost, da pomagamo Yamahi pri razvoju, saj bo Cal na našem motociklu lahko zbral veliko kilometrov, kar mu bo pomagalo pri testiranjih in razvoju. Čeprav bo nadomeščal našega dirkača, mu na teh treh dirkah nismo zastavili rezultatskih ciljev. Naredili bomo vse, da se bo pri nas počutil dobro in pomagali mu bomo z vsem, kar bo potreboval.”