Button previden z napovedmi

Jenson Button
Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2013 .

Na veliki nagradi Španije bo veliko ekip svoje dirkalnike posodobilo, pravzaprav bodo to storile vse. Kljub vsemu pa se pojavlja vprašanje kdo bo naredil največji korak naprej in kdo ga bo morda celo nazaj, saj kot vemo ni vedno nujno, da vse deluje po pričakovanjih.

McLarnov dirkač Jenson Button je tako po težkem pričetku letošnje sezone nekoliko skeptičen nad pretiranem delovanju posodobitev, ki jih McLaren namerava uporabiti v Španiji: »Za nami je res težak pričetek sezone, a kljub temu se trudimo delati dobro in nenehno izboljševati. Vsekakor bo dirkaški vikend v Španiji dal veliko odgovorov na vprašanja, saj smo tam tudi opravljali zimska testiranja in zato dirkališče dobro poznamo.

Veliko je bilo govora o posodobitvah dirkalnikov za prihajajoči teden, a kot rečeno težko kaj napovem. Zavedati pa se moramo, da je nek zmeren napredek normalen pri vseh ekipah, zaradi česar same posodobitve morda ne bodo dovolj.« Button tako že opozarja, da bo potrebno še bolj trdo delati, se razvijati in postati boljši od ostalih: »V moderni formuli 1 vsi delajo in razvijajo, a vprašanje je kdo je pri tem boljši in hitrejši. Sam ostajam pragmatik o tem kar bomo videli prihodnji konec tedna. Vsekakor pa upam, da bomo mi pridobili nekaj mest na štartni vrsti.«