Button: Perez je bil preveč agresiven

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2013 .

 

Jenson Button je mnenja, da je bil njegov moštveni kolega pri McLarnu Sergio Perez na dirki za veliko nagrado Bahrajna preveč agresiven v njunem dvoboju. Dirkača McLarna sta se večkrat zapletla v tesen dvoboj, med katerimi je kar nekajkrat prišlo do kontakta med dirkalnikoma. V enemu izmed dotikov je Perez s prednjim krilcem zadel ob Buttnovo zadnjo gumo in si ga poškodoval. Button je svoje moštvo preko radijske zveze pozval, naj umirijo Pereza, toda dvoboj se je nadaljeval v enakem stilu.

“Po radijski zvezi sem bil zelo glasen, čustva so bila na vrhuncu, a vse to bi storil še enkrat,” je povedal Button. “Na stezi je bilo veliko dobrega dirkanja, le s Checom (Perezom) ne. Rekel bi, da je bil preveč agresiven. Od svojega moštvenega kolega ne pričakuješ, da se bo pri 300km/h s svojim dirkalnikom dotikal tvojih koles. Bil sem nekoliko presenečen, in najbrž nisem edini, ki je takšnega mnenja. Takšne stvari se dogajajo v kartingu in ponavadi jih prerasteš,” je bil jezen Perez.

Perez pa je mnenja, da je bil Button prav tako nepopustljiv do njega. “Mislim da sem bil tako agresiven do njega, kot je bil on do mene,” je dejal Perez. “Morda sem bil nekoliko preveč agresiven. Lahko bi se zgodilo, da bi dirko oba končala predčasno.”

Perez je naposled dirko končal na šestem mestu, kar je njegov najboljši dosežek v dirkalniku McLarna. Button se je s štirimi postanki moral zadovoljiti z desetim mestom.

Foto: F1