Button odtekel londonski maraton

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2015 .

Jenson Button, McLarnov dirkač, je na londonskem maratonu popravil svoj osebni rekord na 42-kilometrski razdalji, ko je ciljno črto prečkal v času 2:55:30.

Britanec, ki je sicer navdušen tekmovalec v maratonih in triatlonih, je nastopil za organizacijo Cancer Research UK in hkrati z željo, da izboljša svoj prejšnji rezultat 2:58. Tek pa je bil tudi njegov prvi po ulicah domače prestolnice.

Čas pod tremi urami se smatra kot izvrsten dosežek, kar dokazuje tudi njegova uvrstitev – med sedemintrideset tisoč tekači se je uvrstil na devetsto osemnajsto mesto. Na progi pa se je boril z veslaškim prvakom Jamesom Cracknellom, ki je v cilj pritekel malo pred njim.

Po zaključku preizkušnje je Button za BBC povedal: “Najbolj zanimivo je, da sem opravil ogromno treningov, pa se pred menoj vseeno znajde toliko ljudi, ki so tudi vložili toliko truda. Vse skupaj je zelo čustveno. Bilo je res super.”

Maratona se je udeležila tudi njegova žena Jessica, ki je dosegla rezultat 4:15. Manorjev šef Graeme Lowdon pa je razdaljo pretekel nekaj pod 4:30.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo